Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK
Save 36%

DREVO ŽIVLJENJA

Author:
Language:
Published:
List price: 18,74 
12,00 
You save: 6,74 € (36%)
In stock
9789610001485
+
Add to wish list
V starem Egiptu se magični svet bogov neločljivo prepleta z vsakdanom. Ko v templju v Abidosu začne odmirati akacija, Ozirisovo drevo življenja, je v nevarnosti blaginja vse države. Faraona Sezostrisa III., posrednika med božjim in tuzemskim, čaka težavna naloga: zaustaviti mora propadanje akacije in zagotoviti mir v državi. V težavnem boju proti silam zla je pomemben tudi mladi pisar Iker. Tega so ugrabili skrivnostni mornarji, ki želijo odkriti pravljično deželo Punt, polno bogastev, mladeniča pa nameravajo žrtvovati morju za mirno plovbo. Iker jim z veliko sreče pobegne in se odloči, da bo odkril resnico o njihovi nalogi in izsledil tistega, ki je naročil njegovo smrt.

Bosta Iker in Sezostris, šibki in močni, nedolžni in pametni, uspela obvarovati akacijo - utelešenje boga Ozirisa - pred novo smrtjo?
Bo Egipt spet močna država ali mu grozita propad in kaos?

Christian Jacq je egiptolog in avtor številnih zgodovinskih uspešnic o starem Egiptu, s katerimi je postal priljubljen po vsem svetu. V slovenščino je že prevedena njegova serija romanov o Ramzesu.

No posts found

Write a review

Similar