Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Geoda ametist 38 kg

1.300,00 
Out-of-stock
91530
Geoda Ametist
Višina: cca 80 cm
Teža: 38 kg

Čudovita ametistova geoda je edinstveni zaklad narave, ki bo obogatila vaš dom ali delovni prostor in vanj izžarevala dobrodejno energijo. 


O geodah in geodah ametista

Geode so geološke tvorbe, ki so nastale pred milijoni let. So nekakšne zaprte votline v kamnini, v kateri se pod posebnimi pogoji na stenah v njeni notranjosti tvorijo kristali. Lupina geode je navadno iz kalcedona (vrsta kremena), v notranjosti pa so lahko med drugim naslednji minerali oziroma kristali: ametist, kalcit, barit, celestit, dolomit, opal, kalcedon, pirit... Ametist je nastal s kombinacijo železnih delcev, ki je ustvarila vijoličen ton. Je eden redkih kristalov, ki so obarvani vijolično.

Ametist v preteklosti

Ametist je poldrag kamen, ki je bil zaradi svoje lepote in metafizičnih lastnosti zelo cenjen tako v preteklosti kot danes. Z njim so si pomagali pri prerokovanju in vizijah, verjeli pa so tudi, da prinaša bogastvo in moč. Ametist je bil vedno povezan z vladajočimi razredi. V renesančni magiji je bil znan zaščitni amulet - ametist z vgravirano podobo medveda. Vgrško rimskih časih so nosili ametistove prstane v bronu kot zaščito proti zlu... V kronah je bil ametist zelo priljubljen kamen, kar lahko vidimo še danes. 

Nahajališča ametista

Najdemo ga po vsem svetu, še posebno pa v Braziliji, na Šri Lanki, v Sibriji,  Grčiji, Italiji, na Srednjem vzhodu in v severni Afriki. Danes ga tako kot druge kvarčne kristale, zlahka pridobivajo tudi v laboratorjih. Lastnosti naj bi imel enake.

Metafizične lastnosti ametista

Ametist je zelo močan in zaščitni kamen. Ščiti pred psihičnimi napadi in tudi pred geopatskim in elektromagnetnim stresom.
Podobno kot fluorit, je tudi ametist meditativen in pomirjajoč kamen, ki sprošča stres in napetosti, uravnoveša čustvena nihanja, pomirja jezo, strah in tesnobnost. Ametist deluje na vse nivoje ter vrača ravnovesje in mir.  Odganja žalost in negativnost. 
Ametist prebuja duhovno zavedanje, intuicijo in krepi druge psihične sposobnosti.
Pomirja in stimulira um, pomaga do večje osredotočenosti in motiviranosti. Krepi spomin, inteligenco in sposobnost razmišljanja.
Ametist je dobil ime po grški besedi, ki pomeni 'neopijanjen' in pravijo, da ametist povečuje treznost v dobesednem in metaforičnem pomenu - povečuje sposobnost jasnejšega razmišljanja tako, da čustva ne zameglijo uma. Ametist nam pomaga odpreti oči.

Ametist in spanje

Ametist je eden najbolj pomembnih kristalov, če se želimo bolje spominjati in razumeti svoje sanje. Če ga položimo pod blazino, naj bi pomagal proti nespečnosti in nočnim moram. Pripomogel naj bi k mirnemu spancu, s prijetnimi, zdravilnimi in včasih tudi preroškimi sanjami.

Čakre: ametist je kristal za tretje oko in kronsko čakro.

Ametist in zdravje

Ametist je čudovit kristal, ki izboljšuje fizično vitalnost, posebno pri okrevanju po bolezni. Sprošča stres in spodbuja raztrupljanje telesa. 

Ametist in delo

Ametist spodbuja kreativnost in porajanje novih idej. Je idealen kristal za delovni prostor, saj bo privabljal harmonične odnose in finančno obilje.

Ametist in feng šui

Če želimo okrepiti svoje materialno bogastvo, postavimo v kot bogastva geodo ali kristal ametista.

Ametist in ljubezen ter odnosi

Ametist nam pomaga, da smo v odnosih bolj pristni in se manj pretvarjamo oziroma prilagajamo pričakovanjem drugih. Ta kristal nam pomaga prepoznati in razumeti svoje potrebe ter želje v odnosih. Ametist pripomore, da se odpremo ljubezni in se lažje osvobodimo strahov in skrbi glede ljubezni. Pomaga zaceliti čustvene rane in travme. Da nam moč in pogum, da se ponovno dvignemo in napredujemo po svoji poti. Ametist nas podpira v našem razvoju na osebnem in partnerskem področju.

No posts found

Write a review