Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

KJE JE DOMA TIŠINA

Language:
Published:
19,90 
Out-of-stock
9789616214728
Otroci potrebujejo tišino, da lahko odkrijejo svoja custva in fantazije, da se osredotocijo na tisto kar delajo, da najdejo ravnotežje in si naberejo novih moci. Vendar se zdi, da je sredi tega nemirnega sveta ostalo komaj še kaj prostora za mir in sprostitev.
Stalni nemir, motnje koncentracije, vedenjske motnje, motnje spanja - vse to so posledice "ponorele" hitrosti, s katero živimo. Veljajo tako za otroke kot tudi za odrasle. Le tisti, ki je sam sposoben miru, lahko tudi otroka pripelje do njega.

Zato je ta knjiga nemanjena otrokom in staršem:
* da bodo odkrili nove možnosti za sprostitev,
* da bodo v vsakdanjiku našli pot k miru in zbranosti,
do bodo okrepili svoje ravnotežje in si nabrali novih moci.

Skupno odkrivanje tišine je možno zunaj, v naravi ali pa doma: s pomocjo drobnih ritualov, ki jih vnesemo v vsakdanjik, s pomocjo gibanja in telesnih izkušenj, s pomocjo meditativnih iger, fantazijskih potovanj in zgodb za sprostitev...

Brigitte Wilmes-Mielenhausen, vzgojiteljica in diplomirana pedagoginja, je dolga leta delala kot strokovni vodja v družinsko-izobraževalni ustanovi in na podrocju družinskega svetovanja. Izucila se je tudi za uciteljico joge in se ukvarja predvsem z gibalno in psihicno motoriko. Napisala je že vec knjig s tematiko odnosov med starši in otroci.

No posts found

Write a review