Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Krščanstvo kot mistično dejstvo in pradavni misterij

Author:
Cover:
Language:
Prevajalec:
Published:
23,00 
Out-of-stock
9789612463878

RUDOLF STINER Dr. Rudolf Steiner (1861 - 1925) se je rodil v Donjem Kraljevcu v Medjimurju. Končal je Visoko tehnično šolo na Dunaju, ki je bila v njegovem času ena najbolj naprednih znanstvenih institucij na svetu. Kot študent je obiskoval predavanja na številnih dunajskih fakultetah. Doktoriral je iz filozofije na univerzi v Rostocku. Sedem let se je intenzivno ukvarjal s preučevanjem Goethejevih naravoznanstvenih zapisov, kar ga je spodbudilo k vpogledu v naravne vede z duhovnega stališča.

Ob spoštovanju dosežkov materialne znanosti je bil mnenja, da jo je treba dopolniti z duhovno vedo. Zaradi svoje vsestranske izobrazbe ter bogatih nadčutilnih raziskovalnih izkušenj je lahko postavil temelje za duhovno vedo. S tem je uvedel nov pristop k znanosti in znanstvenim disciplinam, sprožil je in utemeljil razne študije, raziskovalne laboratorije, zdravstvene ustanove, proizvodnjo zdravil in podobno ter številne družbene in umetniške institucije. Z enakim spoštovanjem in vero je spodbujal strokovnjake in laike, ki so se nahajali na poti k antropozofskemu šolanju, šolanju, s katerim se svobodno in kreativno razvija celotno človeško bitje.

Kazalo vsebine:

PREDGOVOR K DRUGI IZDAJI
STALIŠČA
MISTERIJI IN NJIHOVA MODROST
GRŠKI MODRECI PRED PLATONOM V LUČI MODROSTI MISTERIJEV
PLATON KOT MISTIK
MODROST MISTERIJEV IN MITI
MODROST MISTERIJEV STAREGA EGIPTA
EVANGELIJI
LAZARJEV ČUDEŽ
RAZODETJE SV. JANEZA
JEZUS IN NJEGOVO ZGODOVINSKO OZADJE
NARAVA KRŠČANSTVA
KRŠČANSTVO IN POGANSKA MODROST
SVETI AVGUŠTIN IN CERKEV

 

No posts found

Write a review