Save 50%

LEBDENJE

Write a review
Author:
Language:
Published:
List price: 20,00 
10,00 
You save: 10,00 € (50%)
In stock
9789619231326
+
Add to wish list
Roman sicer resda odstre resnico, da je tisto, kar v telo ujeta duša vsakogar išče, ni nič drugega kakor le bdenje – Budnost, vendar pot do tega spoznanja je postopna. Vzdolž nje so glavni junaki vodeni z ljubeznivo inteligenco, ki jo uteleša včasih vidni, zvečine pa nevidni Učitelj, mojster modrosti, ki se je nekoč prej prebudil in kateremu ni nič nemogoče.
Tako se v pripovedi čisto vsakdanji pripetljaji nujno spogledujejo z metafizičnimi, okoljevarstvenimi in filozofskimi nazori. Njen potopisni značaj je čar, kateremu se je težko upreti, sploh če se bralec na trenutke spomni, da potovanje ni izmišljeno, marveč avtorjevo avtentično doživetje. Potopisni značaj dopolnjuje tudi 11 barvnih ilustracij likovnice Marte Gašperlin.
Ali je oddaljeni podkontinent dovolj drugačen, da bodo nastopajoči v njem spoznali tisti del njih samih, ki jim doslej ni bil blizu? Zbrani z vseh vetrov, značajsko po odgovor krenejo v deželo notranjega védenja, duhovne modrosti in žive religioznosti, da bi naposled uspeli povezati nebo in zemljo kar znotraj lastne zavesti.
Držimo pesti, da se bo vsaj komu od teh posrečilo lahkotno obmirovati nekje vmes med eno in drugo razsežnostjo. Prav to lebdenje je namreč še drugi (v naslovu vsebovan) smisel romana.

No reviews found

Similar

Related products