Opozorilo Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so uporabljeni za boljšo uporabniško izkušnjo. Več o piškotkih. Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo le teh. V redu

Nujnost spremembe (+ DVD - O Svobodi)

Jezik:
Leto izdaje:
Strani:
160 strani
19,95 
Ni na zalogi
9789619304587

Um je vedno zaposlen z eno ali drugo stvarjo, ne glede na to, kako je ta neumna ali domnevno pomebna. Toda zanj je bistveno, da je nezaposlen, prazen, brez vsake prisile, kajti samo takrat se lahko giblje v nepoznanih globinah.

Džidu Krišnamurti, eden največjih svetovnih filozofov in duhovnih učiteljev, je že v mladosti izjavil, da je njegova glavna naloga osvoboditev človeštva. In kaj je svoboda?

Ali ni svoboda stanje uma, ki je tako močno dejaven in živ, da odvrže vso odvisnost, hlpačevstvo, podrejenost, sprejemanje? Ali um želi takšno svobodo? Takšna svoboda pomeni popolno odmaknjenost; in tu se spet pojavi strah, kajti ljudje se bojimo odmaknjenosti, čeprav odmaknjenost ne pomeni osamljenosti.

Velik del Krišnamurtijevega učenja je zajet v knjigi Nujnost spremembe, v kateri odgovarja na vprašanja o ljubezni, strahu, spolnosti, pogojenosti, sreči, odvisnosti, svobodi, samomoru, smrti, svobodi in drugih temah.
Ste se kdaj vprtašali, kaj je strah?

Strah je tudi zavedanje naše notranje praznine, osamljenosti, revščine in tudi tega, da v zvezi s tem nismo zmožni ničesar storiti. Strah povzroča odvisnost in se zaradi nje tudi vedno znova krepi. Če strah razumemo, prav tako razumemo odvisnost. Da strah razumemo, da razumemo, kako nastane, moramo biti zelo rahločutni, kajti samo tako lahko odkrivamo. Če smo občutljivi, se začnemo zavedati svoje izredne praznine, brezna brez dna, ki ga ni mogoče napolniti z uporabo drog, obiskovanjem cerkva in raznih vrst zabav; nič ga ne more napolniti. Ko to spoznamo, strah naraste. To nas žene v odvisnost in zaradi te odvisnosti smo vedno manj rahločutni. In ker vemo, da je tako, nas je tega strah. Zdaj se moramo vprašati: kako naj gremo onkraj te praznine, te osamljenosti – in ne, kako naj bomo samozadostni, ne, kako naj to praznino stalno prikrivamo.

Ta izdelek še ni ocenjen

Ocenite izdelek

Predlagani izdelki