Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Očala? Ne, hvala!

Cover:
Language:
Prevajalec:
Published:
19,00 
In stock
9789617036497
+
Add to wish list

Sodobni človek je vse bolj slaboviden, kar je predvsem posledica njegove odtujenosti od narave in samega sebe ter nezdravega sodobnega življenjskega sloga: povprečni sodobni človek vsako noč dolgo bedi pri umetni svetlobi, kar škodi zdravju oči in telesa, nič manj pa jima ne škoduje tudi velika onesnaženost mestnega zraka, zastrupljena in osiromašena hitra prehrana, strašen trušč in hrup ter strašenje množičnih medijev.

Vendar pa ima slaboviden človek na voljo vrsto ukrepov in postopkov, s katerimi lahko to svojo slabovidnost odpravi ali vsaj omili. Veliki angleški pisatelj Aldous Huxley si je vid dobesedno rešil z Batesovimi postopki zdravljenja, ki jih je vzorno predstavil v knjigi Umetnost videnja, katere prevod lahko najdete v tej knjigi. Istočasno pa predstavljam tudi postopke in navodila za preventivo in to na temelju lastnih izkušenj, saj imam po šestih desetletjih branja še vedno izvrsten vid prav zahvaljujoč Huxleyjevim in Batesovim napotkom in nasvetom. Ta knjiga bo zato izredno koristila vsem, ki imajo težave s slabovidnostjo.

No posts found

Write a review