Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK
Save 27%

Otrok Tibeta

Cover:
Language:
Prevajalec:
Published:
List price: 10,90 
8,00 
You save: 2,90 € (27%)
In stock
9789610004813
+
Add to wish list

Soname Yangchen se je rodila na tibetanskem podeželju v času kitajske okupacije. S šestimi leti so jo starši poslali v Lhaso, kjer je postala sužnja, izkoriščana in prikrajšana za ljubezen.

Pri 16-tih je pobegnila iz Tibeta. Med pohodom čez himalajsko pogorje je tvegala življenje, a po šestih tednih, polnih muk, ji je uspelo priti do cilja - Katmanduja in pozneje do Dharamsale. Moč ji je dajalo spoznanje, da se bo tam srečala z dalajlamo.


Beg iz Tiebta pa še ni pomenil boljših časov. Hude preizkušnje so si kar sledile, a njena spontanost in živahni duh sta jo znova obdržala pri življeju in jo vodila v Anglijo, kjer je kot pevka pesmi s tibetanskih gora doživela mednarodni uspeh.

Navdihujoča biografija o neuklonljivem duhu ženske, v ozadju katere so skrivnostna Indija, Nepal in trpinčeni Tibet, pripoveduje tudi o drugačni kulturi in manj znanem načinu življenja.

No posts found

Write a review

Similar