Opozorilo Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so uporabljeni za boljšo uporabniško izkušnjo. Več o piškotkih. Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo le teh. V redu

Filter izdelkov Filter izdelkov

Radiestezija in pripomočki za zaščito

Kaj je radiestezija
Beseda radiestezija je sestavljena iz latinske besede radius, ki pomeni žarek ter grške besede aisthesis, ki pomeni občutenje, zaznavanje. Radiestezija dobesedno pomeni čutiti žarek oziroma žarčenje. Radiestezija je metoda, kjer s pomočjo posebnih inštrumentov dobimo informacijo ali odgovor iz tako imenovanega univerzalnega energetskega polja (akaša). S to metodo iščemo škodljiva zemeljska in tehnična sevanja, podzemeljske vodne tokove ter blagodejna sevanja v bivalnem prostoru ali na delovnem mestu. Z radiestezijo lahko tudi diagnosticiramo, lahko iščemo izgubljene predmete ali osebe, preverjamo primernost določenega živila ali pijače, iščemo podzemne rudnine ali vodo itd.

Pripomočki za radiesteziranje
nihala, L antena, biotenzor, bajalica

Vrste nihal
1. Nevtralna nihala so lahko različnih oblik: kapljičasta, stožasta, kroglasta... in iz različnih materialov: kovine, kristalov, lesa ali kombinacije. Nihalo je lahko obešeno na kovinsko verižico ali vrvico iz naravnega materiala npr. bombaž. Nevtralnih nihal ne posojamo. Če ga posodimo, ga očistimo tako, da nekajkrat s konico nihala potrkamo ob les, nato gremo z dlanjo preko njega, da se navzame naše energije.
2. Egipčanska nihala
Izis - zelo občutljivo nihalo. Srednji del je sestavljen iz 4 ali 6 rezonatorjev (za izkušene radiesteziste).
Karnak - zelo občutljivo nihalo. Konica seva škodljivo radiestezijsko barvo, zato ga ne nosimo v žepu.
Oziris - za izkušene radiesteziste. Konice ne smemo usmerjati v ljudi. Pazljivo ravnanje.
Egipčanskih nihal ni potrebno čistiti, ker se takoj navzamejo naše energije.
3. Specialna nihala
Orgonsko, svetlobno, piramidno, univerzalno...

Kako izberemo nihalo?
Nihalo nam pomaga izbrati izkušen radiestezist ali pa ga izberemo po občutku in potrebi.

Kako uporabljamo nihalo?
Toplo priporočamo učenje pri izkušenemu radiestezistu, ki vas bo naučil osnov varnega in uspešnega radiesteziranja.  
Nekaj osnov: dogovor z nihalom kaj pomeni 'ja' in kaj 'ne', sproščeno stanje, nihalo držimo med palcem in kazalcem, postavljamo kratka in jasna vprašanja. Na začetku radiestezirajte le nekaj minut. Vaja dela mojstra!

Alfa stanje
Alfa stanje je sproščeno, meditativno stanje zavesti v katerem vaše misli in podzavest ne bodo vplivale na delovanje nihala.