Varovanje osebnih podatkov

Informacije o varovanju osebnih podatkov

V spletni trgovino Om Šiva ezoterika - www.om-ezoterika.com, ki jo upravlja podjetje Ezoterika d.o.o. (v nadaljevanju kot "mi") nam zaupanje strank veliko pomeni zato posvečamo veliko pozornosti varovanju vaših osebnih podatkov. V podjetju se zavezujemo, da bomo delovali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (UR. l. RS 86/2004, 94/2007). V nadaljevanju bomo opisali kako in katere osebne podatke obdelujemo pri obiskvalcih in strankah spletne strani ter ali te podatke obdelujemo na podlagi vašega podanega soglasja ali na drugi pravni podlagi, v kakšne konkretne namene jih uporabljamo, komu jih lahko posredujemo in kakšne so vaše pravice v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

Kakšne osebne podatke obdelujemo oziroma shranjujemo v primeru registracije ali nakupa kot gost:

1. Identifikacijski podatki, ki obsegajo Ime in priimek, epoštni naslov, geslo, davčno številko, če ste pravna oseba, Ip naslov

2. kontaktni podatki, ki obsegajo vaš e-naslov, telefonsko številko, naslov za dostavo, naslov za izdajo računa.

3. vaše nastavitve ki obsegajo nastavitve vašega računa so: naročila na novice, ocene in komentarje izdelkov, nakupovalni seznami.

4. podatki o vaših naročilih, ki obsegajo naročene izdelke, način plačila, datum naročila in status naročila.

Kako uporabljamo vaše osebne podatke:

Vaše osebne podatke shranjujemo, posredujemo in obdelujemo za različne namene:

- za identifikacijo posameznika
- za zagotavljanje podpore kupcev in uporabnikom
- v primeru nakupa pa za izvedbo naročila. (obveščanje o statusu naročila, dostavi, izdaji računa, reklamacije, garancija itd)
- pri shranjevanju zgodovine nakupov
- za pošiljanje e-novic, email marketinga
- izvajanje tržnih analiz
- za obveščanje strank po telefonu ali preko SMS o stanju naročila ali reševanju reklamacij ali sporočanje podrobnosti v zvezi z naročili

Za varno plačilo s kreditno kartico ali Paypal računom skrbimo da se vsi občutljivi podatki izbrišejo po sami transakciji. Podatke za plačila s kreditno kartico in Paypal računom posredujemo ponudniku storitev PayPal (Europe) S.a r.l. et Cie, Luxemburg. Vsi podatki se opravljajo preko varne SSL povezave tako na naši spletni strani kot na strani ponudnika storitev Paypal.

Uporaba piškotkov in drugih tehnologij

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika, itd. S pomočjo piškotkov tako ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.

Zakaj in katere piškotke uporabljamo na naši spletni strani?

Sejni piškotki: začasni ali sejni piškotki bodo odstranjeni iz računalnika, ko zaprete vaš brskalnik (npr. Chrome ali Firefox). Ti piškotki pomagajo izboljšati delovanje in uporabnost naše spletne strani. Na primer, omogočajo, da zaznamo, ali lahko vaš brskalnik zažene majhne spletne programe (imenovane »skripte«), ki zagotavljajo dodatne funkcionalnosti spletne strani ali omogočajo, da se spomnimo kakršnih koli preferenc, ki ste jih nastavili.

Trajni piškotki: trajni ali shranjeni piškotki ostanejo v računalniku, ko zaprete brskalnik. Spletna stran jih uporablja za shranjevanje informacij, na primer vpisno ime in geslo, tako da se vam ni potrebno vpisati vsakič, ko obiščete neko mesto. Trajni piškotki ostanejo v računalniku približno 6 mesecev.

Analitični piškotki tehnologije Google Analytics. Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. Te informacije uporabljamo za pripravo poročil in so nam v pomoč pri izboljšavah uporabniškega vidika spletne strani. Piškotki zbirajo informacije v anonimni obliki, vključno s številom obiskovalcev spletne strani, od kje so obiskovalci prišli na to spletno stran in spletne stani, ki so jih obiskali. IP anonimizacija je aktivirana na naši spletni strani, kar pomeni, da Google vnaprej skrajša vaš IP naslov v državah članicah Evropske unije ali drugih pogodbenih državah Sporazuma o evropskem gospodarskem prostoru. Nekateri piškotki, določeni za ta namen, se samodejno odstranijo iz naprave, ko zaprete svoj brskalnik. Drugi se lahko ohranijo do 24 mesecev od vašega zadnjega obiska naše spletne strani. Lahko se odpoveste sledenju Google Analytics z vklopom vtičnika ki ga dobite na naslovu: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Nujni piškotki

Ime piškotka

namen

veljavnost

sid_admin_d26dc prijava kot registriran uporabnik 14 dni
sid_customer_d26dc košarica, prijava 14 dni
has_cookie_consent strinjanje s piškotki 7 dni

Google analytics piškotki

Ime piškotka

namen

veljavnost

_ga google piškotek za statistiko 2 leti
_gid google piškotek za statistiko opis poti 1 dan
NID google piškotek ki pomaga personalizacijo oglasov 6 mesecev

Temeljne pravice posameznika

V podjetju Ezoterika d.o.o. vedno omogočamo uresničevanje posamenikovih pravic.

Pravica do seznanitve. Posameznik ima vso pravico, da izve katere podatke o posamezniku zbiramo, za kater namen in kako dolgo, od kod pridobivamo osebne podatke in kdo jih še obdeluje.

Pravica do izbrisa. Posameznik lahko v vsakem danem trenutku zahteva, da mu podjetje Ezoterika d.o.o. omogoči izbris osebnih podatkov.

Pravica do popravka. Če posameznik opazi, da so njegovi osebni podatki, ki jih hranimo nepopolni ali napačni, ima pravico zahtevati popravek ali dopolnitev.

Pravica do omejitve obdelave. Posameznik lahko zahteva, da njegove osebne podatke posebej označimo in jih izvzamemo iz kakršnihkoli obdelav. Omejitev obdelave je časovno omejena in ne trajna kot izbris.
Pravica do prenosljivosti. Posameznik lahko v vsakem danem trenutku zahteva, da se mu omogoči posredovanje osebnih podatkov posamezniku ali prenese na upravljalca po posameznikovi želji

Pravica do ugovora.

Pravica do preklica soglasja. Posameznik lahko v vsakem danem trenutku prekliče svoje soglasje za namen obdelave osebnih podatkov.

Če želite uveljaviti katero od zgoraj navedenih pravic nam pišite iz kontaktne spletne strani ali nas pokličite na telefonsko številko 041 755 458.

V podjetju Ezoterika d.o.o. si pridržujemo pravico do sprememb politike zasebnosti. Vse spremembe bodo objavljene na tej strani.