Splošni prodajni pogoji

Pravila in pogoji kupovanja v spletni trgovini Om Šiva ezoterika

Spletno prodajo na spletni strani www.om-ezoterika.com z imenom trgovine Om Šiva ezoterika izvaja Ezoterika d.o.o.
Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Om Šiva ezoterika, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino Om Šiva ezoteriko in kupcem. Kupca zavezujejo Pogoji poslovanja, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Kupec je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na Pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Obvezujemo se, da poslovanje spletne trgovine poteka v skladu z veljavno zakonodajo.

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom Pravila in pogoji poslovanja v spletni trgovini Om Šiva ezoterika ter se z njimi strinja. Pravila se lahko spremenijo brez vnaprejšnje napovedi, zato priporočamo, da jih kupci pred vsakokratnim nakupom preberejo.

S pritiskom na gumb »POTRDITE NAROČILO« ob nakupu v spletni trgovini Om Šiva ezoterika izrecno soglašate z pogoji poslovanja in vstopate v pogodbeno razmerje s podjetjem Ezoterika d.o.o. ter potrjujete, da ste sposobni biti nosilec pravic in obveznosti iz tega pogodbenega razmerja. Isti splošni pogoji in cene dostave veljajo za vse načine naročil izdelkov (preko spleta, e-pošte ali telefona) iz naše spletne trgovine www.om-ezoterika.si

Naročilo zavezuje podjetje Ezoterika d.o.o. in kupca ter ima značaj pogodbe. Pisna dokazila o naročilu kupca so skupaj s splošnimi pogoji shranjena na sedežu podjetju Ezoterika d.o.o. in so kupcu dostopna na podlagi njegove zahteve.

Definicije pojmov

Kupec je uporabnik spletne strani, ki so odloči za nakup katerega koli artikla.
Uporabnik je vsak obiskovalec spletne strani www.om-ezoterika.com.
Ponudnik je podjetje Ezoterika d.o.o.

Pogodba se sklepa med kupcem ter podjetjem:

Ezoterika d.o.o.
Zapotok 70, 1292 Ig, Slovenija
Identifikacijska številka za DDV: SI50379968
Matična številka: 5781086
Družba je vpisana v register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani pod številko: 1/23813/00
Transakcijski račun:
IBAN SI56 0201 9001 5006 298
SWIFT: LJBASI2X
Zavezanec za DDV po zakonu.

Besedila, fotografije in druge vsebine objavljene na spletni strani www.om-ezoterika.com se lahko uporabljajo le v osebne in nekomercialne namene.

Dostavni roki

Blago, ki je na zalogi in naročeno do 11:00 ure, med delavniki odpošljemo še isti dan. Za izdelke, ki niso na zalogi pa velja dostavni rok 7 dni. V primeru, da izdelka ni na zalogi pri dobavitelju, se dobavni rok podaljša in vas bomo o tem obvestili preko e-pošte ali telefonsko. Ko bo vaše naročilo odpremljeno, vas bomo o tem obvestili preko e-pošte. V soboto in nedeljo blaga ne odpošiljamo.

Dostava blaga

Naše dostavne storitve opravlja Pošta Slovenije.

Prevzem paketa brez podpisa oziroma stika je možen preko Paketomata.
V naslov dostave je potrebno navesti vam najbližji PS Paketomat. Dostava v paketomat je možna le po predplačilu (predračun, plačilo s Paypalom ali ustrezno plačilno kartico).
Lokacije paketomatov v Sloveniji najdete na povezavi: PS Paketomat.
Podrobna navodila odprite na povezavi: Prevzem in oddaja pošiljk v PS Paketomatu

Veljavnost naročila, cene

Veljavnost cene za izbrano blago ali storitve velja na dan nakupa, t.j. na dan zaključka in oddaje naročila preko spletne trgovine Om Šiva Ezoterika. Pridržujemo si pravico do popravka cene zaradi napake pri objavi cene. Veljavnost predračuna je 5 dni. Cene vseh izdelkov so v evrih - € z DDV. V primeru da so vaši osebni podatki oziroma podatki o pravni osebi netočni oziroma pomanjkljivi, naročila ne bomo upoštevali.

Najmanjši znesek naročila znaša 9,90 €.

Vračilo blaga


Kupec ima pravico odstopiti od pogodbe o nakupu v 15 dneh od prejema blaga, in sicer na enega od dveh načinov:
- da vrne blago na sedež podjetja Ezoterika d.o.o. v 15-ih dneh po prevzemu naročenega blaga
- da o odstopu od pogodbe v roku 15-ih dni po prevzemu naročenega blaga pisno obvesti Ezoteriko d.o.o. ter v 15-ih dneh po oddaji tega obvestila (po pošti ali e-pošti) blago vrne (prinese ali pošlje) na sedež podjetja Ezoterika d.o.o., Zapotok 70, 1292 Ig.
Obrazec za uveljavitev pravice potrošnikov do odstopa od pogodbe...
Pogoj v obeh primerih je, da blago vrne nepoškodovano, nerabljeno (tudi knjige) in v nespremenjeni količini, v obliki, kot ga je prejel. Pri artiklih kot so CD-ji, DVD-ji, karte, čaji, kapsule, kozmetika in vsi drugi izdelki, ki so bili zaščiteni z originalno folijo, velja dodatni pogoj - to je, da mora biti blago vrnjeno v originalnem, neodprtem ovoju. V kolikor so ti pogoji izpolnjeni, Ezoterika d.o.o. kupcu povrne celotno kupnino, v nasprotnem primeru se odkupnina zniža. Če izdelka ni več mogoče dati v nadaljno prodajo, se kupnina ne vrne. Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek poštnih storitev pošiljanja in vračila artiklov, ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku Pošte Slovenije ali druge dostavne službe in je odvisen od teže in vrednosti pošiljke. Zavrnitev prevzema pošiljke se ne smatra kot odstop od podgodbe.

Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v roku 14 dni od prevzema blaga brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

Reklamacije v primeru stvarne napake


Kupec ima možnost uveljavljanja stvarnih napak pri podjetju Ezoterika do.o., kamor lahko naslovi tudi vse morebitne reklamacije in pritožbe.
Reklamacije sprejemamo na telefon 041 766 458 , ali na elektronski naslov info@ezoterika.si. Reklamacije bomo rešili v najkrajšem možnem času.
Podjetje Ezoterika d.o.o. bo upoštevalo vse reklamacije, ki jih bo prejela pisno ali po elektronski pošti (info@ezoterika.si) v 15-ih dneh po prejemu blaga. Obrazec za prijavo stvarne napake si lahko pretočite na tej povezavi.
Za skrite oziroma stvarne napake je v veljavi reklamacijski rok, ki ga predpisujejo veljavni pravilniki v Republiki Sloveniji (določila zakona o varstvu potrošnikov).

Za stvarno napako gre kadar:
- artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet (pri knjigah manjkajoče ali pomešane strani npr.),
- artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
- artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
- je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le simbolično (na spletni strani je označeno, da gre za simbolično fotografijo izdelka, npr. pri ročnih kamnih)

Pri takšni napaki kupec lahko uveljavlja svoje pravice, če obvesti Ezoteriko d.o.o. v dveh mesecih od dneva, ko je bila napaka odkrita. Napako mora natančno opisati (lahko pošlje fotografijo po epošti).
Primernost izdelka se ugotavlja s preverjanjem z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Prodajalec mora kupcu izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.
Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.
Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.
Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.
Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.
Kupec, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:
odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek.

Omenjene pravice potrošnika ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.
Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora podjetje čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi iz 37.c in 38. člena zakona ZVPot.
Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporen.

Blago, ki je predmet reklamacije, kupec vrne nepoškodovano in v nespremenjeni količini na naslov podjetja Ezoterika d.oo.o. s pripisom "reklamacija" in kopijo računa. Blago bomo pregledali in nato zamenjali ter odposlali najkasneje v sedmih dneh od prejema pošiljke. Podjetje si pridržuje pravice do presojanja upravičenosti reklamacije. Če podjetje Ezoterika d.o.o. nima identičnega nadomestila za reklamirano blago na zalogi, bo kupcu v celoti vrnilo kupnino najkasneje v 10 dneh po prejemu reklamiranega blaga.


Pomembno!

Informacije na naših spletnih straneh ne predstavljajo zdravniškega nasveta. Podatki so uporabni le kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom. Uporabniki se zavedajo, da informacije s spletne strani uporabljajo na lastno odgovornost. 


Avtorske pravice

Prepovedana je uporaba ali reprodukcija besedil, fotografij, grafične podobe in drugih vsebin na tej spletni strani brez pisnega dovoljenja lastnika spletne strani.