Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK
Save 10%

CD Blagozvočje grškega buzukija v melodijah sveta

Author:
List price: 20,00 
18,00 
You save: 2,00 € (10%)
In stock
3830052170027
+
Add to wish list

Vedun je ansambel za staro in prezrto glasbeno izročilo sveta. Doma in po svetu koncertira že več kot 35 let. Na glasbene odre prinaša nekaj svojstvenega.

Prav posebno zazveni Vedunov tematski koncert z naslovom Blagozvočnost grškega bazukuja v melodijah sveta. Buzuki je zanimivo glasbilo - različica turške tambure, ruske balalajke, beneške mandoline, pa tudi sodobne kitare. Mirit in Igor koncertno izvajata melodije različnih kultur, še zlasti pa stare ljudske. Drugače igrata kot grški glasbeniki. Tudi zato je koncert, katerega glavno glasbilo je prav grški buzuki, nekaj posobnega in svojstvenega. Novo poglavje v buzuki muziciranju - doma in v svetu. Vsi glasbeniki, tudi Tine in Mojka, z glasbili različnih tradicij sveta improvizirajo in kanalizirajo med poslušalce urejajoči zvok. Še raje pa iz njih izvabljajo, kar jim duša in trenutnost velevata.

Glasba na zgoščenki:

1. Grške - 1

2. Tuvansko - mongolska

3. Bizantinsko - arabske

4. Ciganska

5. Slovenske

6. Balkanske - 1

7. Kitajska

No posts found

Write a review

Similar