Palo santo palčke Wanchako

Write a review
4,10 
In stock
8720088295472
+
Add to wish list
Kadilo Wanchako Palo Santo - sveti les. 
Sestavine: 100% Palo Santo
Vsebina škatlice: 4 palčke
Pakiranje: kartonska škatla.
Izdelano: v Peruju.
Navodila (jezik): angleško, nizozemsko, nemško, italijansko, francosko in špansko.
Čas gorenja: ± 25-30 minut.
SERFOR certificirano
Embalaža brez plastike

Palo Santo ima intenziven prečiščevalni učinek.

Palo Santo ali sveti les

Palo Santo (Burseara Graveolens) je divje rastoče mistično drevo, ki raste vzdolž obal Južne Amerike. Uvršča se v isto vrsto kot Mira in Frankincense. Zraste do 15 m v višino. Kar predstavlja sandalovina v Indiji, predstavlja Palo Santo v Južni Ameriki. Ime (v španščini) Palo Santo pomeni sveti les in ne more biti primernejše zanj. Čarovnija Palo Santa je v alkemičnem procesu, ki se zgodi, ko drevo ali njen del odmre. Drevo običajno živi od 80 do 90 let. Ko odmre mora odležati v svojem naravnem okolju od 4 do 10 let, da bi se zaključila njegova preobrazba. Samo tedaj se razvijejo njegove medicinske in mistične lastnosti ter zares postane sveti les. Palo Santo že tisočletja uporabljajo šamani in zdravilci v Peruju in Ekvadorju. Še danes ga v te namene uporabljajo v andskem gorovju. Njegove čudovite lastnosti so ga v zadnjih letih ponesle širom sveta kot enega največjih dišečih zakladov Matere Zemlje. Njegovo delovanje sega tako v fizični kot metafizični svet.  

Naravna rastišča
Peru, Venezuela, Bolivija, Costa Rica, El Salvador, Honduras, Mehika, Jukatanski polotok, Nikaragva, Galapaški otoki.


Tradicionalna uporaba v šamanstvu

Perujski Indijanci in šamani ga tradicionalno uporabljajo v svojih zdravilnih, religioznih in magijskih obredih že tisočletja.
Šamani in zdravilci ga prižigajo ob ritualih, ker čisti energije. Ima podobne zdravilne lastnosti kot žajbelj. Ustvarja prijeten sveže dišeč dim s pridihom mete in citrusov, zaradi česar odganja komarje in druge insekte. Prav tako pravijo, da odganja slabe duhove in privablja dobre. Zelo primeren je v pripravah na meditacijo, saj s svojim vonjem zvišuje vibracije in omogoča globjo povezavo z Izvorom. Prav tako Palo Santo spodbuja ustvarjalnost in prinaša srečo tistim, ki se odprejo njegovi magičnosti.

Tradicionalna uporaba v ljudskem zdravilstvu

Palo Santo v Južni Ameriki tradicionalno uporabljajo za lajšanje splošnih prehladnih obolenj, simptomov gripe, stresa, astme, glovobola, tesnobe, depresije, vnetij, čustvenih bolečin itd.  Uporabljajo ga tudi za pomiritev razburjenosti in napetosti.

Način uporabe

Lahko ga zažgemo v školjki (ali podstavku), lahko ga zdrobimo in zažgemo na briketu ali zažgemo kot običajno kadilno palčko na ustreznem podstavku.


Vonj

topel, fino sladek, vrtnično lesnat. Bogat aromatičen vonj vzbuja dobre občutke in mir. Uživajte v edinstvenem vonju.

No reviews found

Related products