Dobri v sebi

Kako lahko postanete taki starši, kot si želite

Ocenite izdelek
Jezik:
Leto izdaje:
Mere:
16,5 x 23,5 cm
Prevajalec:
Strani:
311
Vezava:
27,00 
Na zalogi
9789617184532
+
Dodaj na seznam želja
V preteklih nekaj letih je dr. Becky Kennedy, ki jo njeni sledilci spoštljivo imenujejo "dr. Becky", sprožila preobrazbo v vzgoji. Milijoni staršev so naveličani nasvetov, ki so bodisi neučinkoviti bodisi ne prinašajo dobrega občutka. Zato so z odprtimi rokami sprejeli spodbudni in učinkoviti pristop dr. Becky, ki priporoča, da se raje povežejo z otrokom, kot da ga kaznujejo.

Dolgo so staršem vsiljevali model vzgoje, ki preprosto ne deluje. Uporaba preglednic z zlatimi zvezdicami, pošiljanje otroka v sobo in drugi tradicionalni pristopi so se osredotočali le na spremembo trenutnega vedenja otroka, ne pa tudi na njegov celostni razvoj kot posameznika. Te metode ne razvijajo spretnosti, ki so otrokom koristne v življenju, niti ne zadovoljijo njihovih kompleksnih čustvenih potreb. Skupaj z zapletenim odnosom staršev do lastne vzgoje to lahko razloži, zakaj se mnogi starši počutijo izgubljene in izčrpane ter se bojijo, da so kot starši spodleteli.

Dr. Becky v svoji knjigi deli svojo vzgojno filozofijo, ki jo dopolnjuje z uporabnimi tehnikami. Te bodo staršem pomagale premagati negotovost in občutek krivde, zamenjati ju s samozavestjo ter prevzeti odločno vodstvo. Knjiga prinaša vzgojna načela, ki spreminjajo perspektivo na področju vzgoje, ter scenarije za reševanje različnih izzivov, vključno s spori med sorojenci, tesnobo zaradi ločitve, neposlušnostjo in še več. Zato predstavlja izčrpen vir za generacijo staršev, ki si želi vzgajati otroke na drugačen način, obenem pa jih pripraviti na samostojnost, samozavest in odpornost vseživljenjsko.

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje