Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Dojenje po prvem letu

Cover:
Language:
Published:
23,00 
In stock
9789612745868
+
Add to wish list
Pred vami je preprosto, jasno in razumljivo napisana knjiga, ki temelji na najnovejših znanstvenih dognanjih s področja laktacije, pediatrije, psihologije in nevrobiologije. Polna je informacij o dojenju za tiste mamice, ki želijo nadaljevati z njim tudi po malčkovi prvi upihnjeni svečki, pa tudi za tiste, ki si želijo doječe mame v tem podpreti.

Prvi rojstni dan je tu in otrok se še vedno doji. Je to normalno? Zakaj se še ni odstavil? Ali mu s tem škodujem? Sem edina, ki še dojim? S podobnimi vprašanji se sooča veliko mamic, ki od vsepovsod poslušajo, da je skrajni čas, da nehajo dojiti, čeprav v srcu čutijo, da še ni nastopil čas za odstavljanje.

 

Kaj se zgodi, če otroku pustimo prosto pot in ga dojimo tako dolgo, kot si želi? Glede na izkušnje številnih mam se bo po določenem času odstavil sam. Ne zato, ker bi se moral, ampak ker to zmore. Največji starševski izziv podaljšanega dojenja pa je, kako z mirnostjo, razumevanjem in zaupanjem otroka pospremiti na tej poti.

Znanost je enoglasna: dojenje po prvem letu blagodejno vpliva na otrokovo psihofizično zdravje. Kljub temu pa se družine, ki dojijo, po prvem letu srečujejo z vse močnejšimi pritiski, da dojenje otroku več ne koristi in mu lahko psihološko celo škoduje, sploh v primeru, če se bo otrok dojenja spominjal. V priročniku, ki je pred vami, boste prebrali, zakaj te zastraševalne vraže ne držijo, v vas pa se bo pod krošnjo pridobljene modrosti razcvetelo zaupanje vase in v otroka.

S pomočjo knjige Dojenje po prvem letu boste bolje razumeli, zakaj malčki še vedno potrebujejo dojenje, prišepnila pa vam bo tudi, kako:

  • z odločitvijo za dojenje ojačati odnos s partnerjem,
  • ohraniti dojenje ob vstopu v vrtec in v primeru nove nosečnosti,
  • speljati odstavljanje – bodisi po otrokovem ritmu ali na mamino pobudo.

Pred vami je preprosto, jasno in razumljivo napisana knjiga, ki temelji na najnovejših znanstvenih dognanjih s področja laktacije, pediatrije, psihologije in nevrobiologije. Polna je informacij o dojenju malčkov za tiste, ki želijo še naprej dojiti, in tudi za tiste, ki si želijo doječe mame v tem podpreti.

No posts found

Write a review

Similar