Eckhart Tolle

Eckhart Tolle rojen 16. februarja 1948 v mestu Lünnen v Nemčiji je najbolj znan kot pisatelj knjig Zdaj! Resnično tvoj je samo ta trenutek in Nova zemlja. Leta 2011 je bil proglašen s strani Watkins review kot najbolj vplivna duhovna oseba leta. Leta 2008 ga je New York Times imenoval za najbolj duhovnega avtorja v združenih državah Amerike.

Neke noči leta 1977, ko je bil star 29 let, po tem ko je dolga leta trpel zaradi depresije, Tolle pripoveduje kako je doživel "notranjo transformacijo". To noč se je zbudil iz spanja in je trpel hudo depresijo katera je bila skoraj neznosna, potem pa je doživel življensko razodetje. Tolle pripoveduje:

Jaz nisem mogel več živeti s samim seboj. In v tem se je pojavilo vprašanje brez odgovora: "Kdo je ta "jaz", kateri ne more več živeti s seboj. Kaj je ta jaz? Občutil sem, da sem bil potegnjen v praznino. Takrat nisem vedel, da to kar se je v resnici zgodilo je bilo da se je "umski-jaz" s svojo težo, s svojimi problemi, kateri živi med nezadovoljno preteklostjo in boječo prihodnostjo zrušil. Razstopil se je. Naslednji dan ko sem se zbudil je bilo vse tako mirno. Mir je bil tu, ker ni bilo jaza. Samo občutek sedanjosti ali "biti", samo opazovanje in gledanje.

Tolle se spominja kako se je naslednje jutrio odpravil na sprehod v London in odkril da je vse čudežno globoko spokojno. Celo promet. Ta občutek se je nadaljeval in začel je občutiti močan globok mir v vsaki situaciji. Tolle je prenehal študirati za doktorat in po tem dogodku za obdobje dveh let preživel večino časa sedeč, v stanju globoke blaženosti, na klopicah v parku Russel Square v centralnem Londonu, opazujoč kako svet hiti mimo. Stanoval je pri prijateljih ali pa včasih prespal kar v parku Hampstead Heath. Njegova družina ga je imela za neodgovornega in celo norega. Tolle si je spremenil ime Ulrich v Eckhart; nekateri mislijo da je to naredil kot poklon nemškemu filozofu in mistiku Meister (Mojstru) Eckartu.V objavljenem intervjuju leta 2012 je izjavil, da je videl ime Eckhart na eni od kupa knjig in v sanjah je vedel da je on napisal to knjigo. Kmalu zatem v pravem življenju je naletel na jasnovidnega prijatelja, kateri ga je spontano klical Eckhart, tako je Tolle spremenil svoje ime.