Kadilo Palo Santo - sveti les, lesene palčke - 50 g

Premium kvaliteta

Napiši mnenje
Proizvajalec:
Vsebuje:
50 g
10,50 
Na zalogi
23300
+
Dodaj na seznam želja

Kaj je Palo Santo ali sveti les

Palo Santo (Bursera Graveolens) je divje rastoče mistično drevo, ki raste vzdolž obal Srednje in Južne Amerike v sezonsko suhih tropskih gozdovih. Uvršča se v isto vrsto dreves kot Mira in Bosvelija (Frankincense). Drevo zraste do 15 m v višino. Kar predstavlja sandalovina v Indiji, predstavlja Palo Santo v Južni Ameriki. Ime Palo Santo v španščini pomeni sveti les.

Les Palo Santa razvije aromo z zdravilnimi in mističnimi lastnostmi šele, ko drevo ali njegov del odmre in odleži v svojem naravnem okolju od 4 do 10 let. Drevo običajno živi od 80 do 90 let. Že tisočletja ga uporabljajo Inkovski šamani in zdravilci v področju Amazonije. V tradicionalni medicini se uporablja v obliki lesa, smole in olja. Njegove čudovite lastnosti so ga v zadnjih letih ponesle širom sveta kot enega največjih dišečih zakladov narave.

Kako uporabljamo Palo santa

Palo santa se največkrat uporablja kot kadilo za čiščenje negativnih energij, podobno kot beli žajbelj, hkrati pa privablja kreativnost, ljubezen in srečo.

Južnoameriški Indijanci in šamani ga že stoletja tradicionalno uporabljajo v svojih zdravilnih, duhovnih in magijskih obredih in ritualih. Ustvarja prijeten sladek dišeč dim s pridihom mete in citrusov, zaradi česar odganja komarje in druge insekte. Prav tako pravijo, da odganja slabe duhove in privablja dobre. Zelo primeren je tudi v pripravah na meditacijo, saj s svojim vonjem čisti in zvišuje vibracije in omogoča globjo povezavo z Izvorom.

Prižiganje kadila Palo SantoKo prižgemo košček oziroma leseno palčko Palo santa, jo pustimo goreti pol do eno minuto, držite jo pod kotom 45 stopinj, da les dobro zagori. Potem ugasnite plamen in s kadilom pokadite (rahlo mahajte s palčko, da bolje tli) po vašem delovnem prostoru, domu, avtu, kopalnici oziroma povsod, kjer želite prečistiti energijo. Bogat aromatičen vonj vzbuja dobre občutke in mir. Uživajte v edinstvenem vonju.

Ko zaključite, položite leseno palčko v ognjevarno kovinsko, stekleno ali keramično posodico, da sama ugasne ali pa s pihanjem podaljšajte njeno tlenje in dimljenje. Z ognjem vedno ravnajte previdno in spoštljivo.

Tradicionalna uporaba v ljudskem zdravilstvu

Palo Santo v Južni Ameriki tradicionalno uporabljajo za lajšanje splošnih prehladnih obolenj, simptomov gripe, stresa, astme, glovobola, tesnobe, depresije, vnetij, čustvenih bolečin itd.  Uporabljajo ga tudi za pomiritev razburjenosti in napetosti.

Vonj

topel, fino sladek, vrtnično lesnat.

Mešanje z drugimi kadili

Koščke Palo Santa lahko uporabljate tudi v kombinaciji z drugimi kadili. V tem primeru uporabite kadilne brikete. Zelo dobro se meša naslednjimi kadili: benzoin, črni, zlati in beli kopal, frankincense (Boswellia), sandalovina, vanilija, zrna tonke, tolu, mira, sivka...

Anonimen
Komentar
Priporočam!
Irena TM
Komentar
Vonj, ki te prevzame.
Bi moralo biti obvezna oprema vsakega doma :)
Alenka
Komentar
Čudovit vonj, ki me vedno znova očara! Hvala naravi :)

Sorodni izdelki

8720088295397
12,00 
Zapestnica iz svetega lesa ali Palo santa na elastični vrvici. Premer kroglice: cca 8 mm Število kroglic: cca 23 Palo Santo ali sveti les Palo...
Na zalogi

23360
6,50 
Kaj je Palo Santo ali sveti les Palo Santo (Burseara Graveolens) je divje rastoče mistično drevo, ki raste vzdolž obal Južne Amerike. Uvršča se v...
Na zalogi