Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK
Save 11%

Kar je res, je res

O Sloveniji in Slovencih v presežkih in presežnikih. Od prazgodovine do leta 1600

Author:
Cover:
Dimensions:
16,5 x 23 cm
Language:
Pages:
170
Published:
List price: 19,00 
17,00 
You save: 2,00 € (11%)
Out-of-stock
9789616934831

We (Ezoterika d.o.o.) will add your email address to a special mailing list for this product. Once the product is in stock, you’ll get an email about it automatically, and your email address will be removed from the product’s mailing list.

The data will be visible to some members of our staff. If you’d like to have your personal data removed, send an email to info@om-ezoterika.com.

If you believe that your personal data has been misused, you have the right to lodge a complaint with a supervisory authority. We’re obliged by EU General Data Protection Regulation to let you know about this right; we don’t actually intend to misuse your data.

Add to wish list
Zbirka Odkrivamo Slovenijo Knjiga prikazuje veličino in veličastje dosežkov in presežkov Slovenije in njenih prebivalcev. Če se zavedamo, da smo Slovenci kot staroselci živeli v naši deželi že od nekdaj, smo lahko ponosni na dejstvo, da novejša arheološka odkritja na našem ozemlju jasno kažejo, da so bili nosilci razvoja naše civilizacije prav naši predniki. Pri nas so namreč odkrili najstarejše artefakte, ki so bili odločilnega pomena za razvoj civilizacije: najstarejša poslikana orodja na svetu, najstarejši nakit, najstarejša glasbila, najstarejša šivanka, najstarejši deblak in najstarejše leseno kolo z osjo, naši predniki pa so v prazgodovini prvi razvili poljedelstvo, žarni pokop, jahali konje, uporabljali kovinsko orožje in situle ..., v vsem znanem zgodovinskem času odločilno pri-spevali k oblikovanju evropske civilizacije kot teologi, prevajalci, pi-satelji, umetniki, znanstveniki in izumitelji, obenem pa naše ljudsko izročilo ir; ustvarjalnost po svoji pestrosti, domiselnosti, spretnosti in starosti v marsičem prekašata vse druge narode; na primer klobasa, potica, kozolec, oglarstvo, čebelarstvo ... Bralec, ki bo knjigo prebral, se bo morda naposled le razveselil, da je Slovenec, ne pa kaj drugega.

No posts found

Write a review