Počivaj, igraj se, odraščaj

Kako razumeti predšolske otroke (ali kogar koli, ki se vede tako)

Ocenite izdelek
Jezik:
Leto izdaje:
Mere:
14 x 22 cm
Prevajalec:
Strani:
319
Vezava:
27,00 
Na zalogi
9789617184150
+
Dodaj na seznam želja
Majhni otroci so osupljivi in ljubljeni a hkrati eni najbolj nerazumljenih bitij na svetu, saj lahko v nekaj sekundah spremenijo razploženje iz veselja v razočaranje. Mnogi starši in skrbniki se spopadajo z izzivom, ki ga prinašajo mnogi malčki s svojim ekstremnem vedenjem, od izbruhov jeze, upiranja in agresije do tesnobe zaradi ločitve, protestov pred spanjem in neposlušnostjo. Ključ do razumevanja otrok je v spoznanju, da njihovo kljubovalno vedenje ni motnja ali težava in nima nič z nami osebno.

Knjiga Počivaj, igraj se, odraščaj temelji na znanstvenih dognanjih in odnosno razvojnem pristopu priznanega psihologa in avtorja uspešnic Gordona Neufelda ter razkriva, kako pomembno vlogo imajo odrasli pri ustvarjanju pogojev za uspeh majhnih otrok. To je zgodba o tem, kako se razvijajo majhni otroci, od velike potrebe po navezanosti in bistvenega pomena igre ter do discipline, ki ohranja rast. Počivaj, igraj se, odraščaj je napisana zanimivo, s sočutjem do udeležencev in bogata z zgodbami otrok in njihovih staršev, zato bo za vedno spremenila vaš pogled na predšolske otroke. Počivaj, igraj se, odraščaj je prevedena v 9 jezikov: estonščino, danščino, francoščino, nemščino, korejščino, italijanščino, mandarinščino, španščino in ruščino.


"Ta knjiga je razvojna znanost, prevedena v praktično ljubezen."
Gabor Mate, dr. med., soavtor knjige Hold On to Your Kids

"Deborah je prevedla čudovito kaotičen svet predšolskega otroka. Če obstaja samo ena knjiga, ki bi jo morali prebrati kot starš, je to ta."
Traci Costa, izvršni direktor Peekaboo Beans

"To ni scenarij za hitro rešitev, ampak namesto tega predstavlja načrt za boljše razumevanje te neverjetne dobe v vseh njenih veličastnih nepopolnostih."
Keyvan Hadad, dr. med., pediater

"Počivaj, igraj se, odraščaj" je osvežujoč opomnik o tem, kako pomembno je upočasniti tempo in dovoliti otrokom, da zorijo v svojem tempu, neovirano s pričakovanji družbe."
Lori Petro, UČITE skozi ljubezen

"Dr. MacNamara ima resnično dar pisanja, saj koncepte vedno utemeljuje v zelo povezanih trenutkih iz svojega življenja in dela kot raziskovalka, profesorica, svetovalka in seveda starš."
Genevieve Simperingham, Peaceful Parent Institute

"Končno knjiga za starše majhnih otrok, ki združuje nevroznanost in raziskovanje navezanosti in je praktično uporabna!"
Sil Reynolds, soavtor knjige Mothering and Daughtering

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje

Predlagani izdelki