Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

ŠE EN KROG NA VRTILJAKU

Author:
Language:
Published:
39,00 
In stock
9789616359351
+
Add to wish list
Tisto noč mi je v tišini,ki jo je motilo podrsavanje avtomobilov po mokrem uličnem asfaltu, prišla na misel podoba o sebi, ki me odtlej spremlja. Pomislil sem, da je bilo moje življenje kot vožnja na vrtiljaku. Takoj na začetku sem sedel na belega konja, na katerem sem se vrtel in pogugaval, kot mi je bilo všeč, ne da bi kdaj-tega sem se tedaj prvič zavedel-, niti enkrat ne, kdo stopil k meni in me povprašal za vstopnico nikoli. In je tudi nisem imel. Vse življenje sem potoval zastonj. No, zdaj je prišel mimo kontrolor, plačal sem, ,kar je bilo treba, in če bom imel srečo, mi bo morda tudi uspel... še en krog na vrtiljaku.

ŠE EN KROG NA VRTILJAKU je popis potovanja uglednega italijanskega novinarja Tiziana Terzanija, njegov namen pa iskanje odgovorov na osnovna življenjska vprašanja.
Je knjiga o Indiji in ZDA, o uradni medicini in vseh vejah alternativne medicine, pa tudi o iskanju lastne identitete. Vsak korak na poti iskanja je povezan z njegovim preživetjem.
Po dolgem zdravljenju v New Yorku in Kalifornijskem zdravilskem središču raziskuje homeopatijo, ajurvedo in reiki, eksperimentira z vzhodnjaškimi zdravljenji, s tibetansko in kitajsko medicino, s qi gongom, jogo in pranoterapijo. Razpet med zdravo pametjo in upanjem, znanostjo in magijo uma, se racionalno in stvarno sooča z zdravniki, zdravilci in šarlatani, nazadnje pa ga srečanje z indijskim puščavnikom pripelje na konec poti.

No posts found

Write a review

Similar