Sveta geometrija - sedem delni set Čakre

Ocenite izdelek
19,00 
Na zalogi
8719172832938
+
Dodaj na seznam želja
Set Sveta geometrija je sestavljen iz sedmih geometrijskih oblik: pet t.i. platonskih trdnih oblik (snovi) ter zvezdastega tetrahedrona in krogle.

Material: poldragi kamni rdeči jaspis, oranžni aventurin, zlati kremen, zeleni aventurin, lapis lazuli, ametist in gorski kremen
Velikost posameznega lika: cca 2 cm

Platonske trdne snovi so poimenovane po grškem filozofu Platonu, ki je teoretiziral, da te geometrijske figure tvorijo temeljne gradnike našega vesolja.

V skladu s tem se nanašajo na pet elementov:

Heksaeder ali kocka (sestavlja ga 6 kvadratov): Zemlja, povezana s lastnostmi, kot so stabilnost, materialnost in fizični svet.

Oktaeder (sestavlja ga 8 trikotnikov): zrak, povezan s lastnostmi, kot sta intelekt in komunikacija.

Tetraeder (sestavljajo ga 4 trikotniki): ogenj, povezan s lastnostmi, kot so strast, preobrazba in energija.

Ikozaeder (sestavlja ga 20 trikotnikov): voda, povezana s lastnostmi, kot so čustva, intuicija in prilagodljivost.

Dodekaedron (sestavlja ga 12 petkotnikov): eter, povezan z duhovnim ali božanskim bistvom, ki presega materialni svet.

Zvezdasti tetraeder, znana tudi kot Merkaba, je tridimenzionalna zvezda z osmimi točkami. Imenu Merkaba je fonetično mogoče slediti do starega egipčanskega mer ka baha - svetlobe, telesa in duha. Zgornji tetraeder naj bi predstavljal moško energijo, spodnji pa žensko energijo. Kot tak je med drugim simbol popolnega ravnovesja v vseh stvareh in se pogosto uporablja pri odstranjevanju blokad iz našega energijskega telesa.

Krogla - sfera je brez robov, brez začetka ali konca, je izhodišče, iz katerega vse stvari izvirajo in se tudi vrnejo. Vse platonske trdne snovi imajo tri koncentrične kroge: obkrožen krog, ki poteka skozi vse točke, osrednji krog, ki se dotika vsakega roba na sredini roba, in krog, ki se dotika vsake ravnine na sredini.

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje

Predlagani izdelki