Učbenik astrološke psihologije

Psihoanalitični priročnik za osebnostno rast

Ocenite izdelek
Avtor:
Jezik:
Leto izdaje:
Mere:
18 x 24,5 cm
Strani:
428
Vezava:
35,00 
Na zalogi
9789619311103
+
Dodaj na seznam želja
"Učbenik psihološke astrologije" je knjiga, ki je rezultat dela Instituta za psihološko astrologijo in psihoanalizo Ljubljana, kjer se je izobraževal tudi avtor Mario Baar, diplomirani psihološki astrolog.

Knjiga na pregleden in sistematičen način povzema delovanje tega inštituta ter predstavlja celoten tematski okvir psihološke astrologije. Obravnava njene zgodovinske izvore, tradicionalno astrologijo in njene usmeritve, tradicije in usmeritve drugih ved, ki so ji blizu, s posebnim poudarkom na tistih smereh v psihologiji, ki se lahko smiselno povežejo z delovanjem psihološke astrologije.

Iz tega je razvidno, da gre za vedo, ki se nahaja na meji med astrološko tradicijo, ki se je oblikovala zunaj znanosti, in znanstvenimi spoznanji različnih znanosti, predvsem psihologije. Zato seveda ni mogoče govoriti o tipično znanstvenem področju in znanstvenih spoznanjih v strogem pomenu besede.

Knjiga je zasnovana tako, da obravnava temeljna znanja, potrebna za spoznavanje s štirimi osnovnimi gradniki astrologije, za ročni izračun rojstnega horoskopa, za osnovno interpretacijo (predvsem svojega rojstnega horoskopa), za spoznavanje načinov in tehnik, potrebnih za vpogled v dušo posameznika, ter za razumevanje vpetosti lastne osebnosti v kontinuum časa in prostora.

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje

Predlagani izdelki