Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Uporni kmet

Author:
Language:
Pages:
208 pages, SB
Published:
25,95 
In stock
9789616654319
+
Add to wish list

Avtor knjige, karizmatični "Uporni kmet" Sepp Holzer, je ena vodilnih osebnosti na področju alternativnega kmetovanja. Na svoji kmetiji Krameterhof v salzburškem Lungauu na višini 1100 do 1500 metrov goji najrazličnejše vrste sadja, zelenjave in tudi okrasnih rastlin. Na kmetiji je uredil 25 kilometrov poti in teras, več kot 70 ribnikov in mlak, zasadil preko 14000 sadik sadnega drevja, zgradil turistične brunarice in lastno hidroelektrarno.
Krameterhof je postal simbol nove oblike kmetovanja- permakulture, obenem pa tudi tema številnih znanstvenih raziskovanj in projekta na sejmu EXPO 2000 v Hannovru.
V tej knjigi opisuje, kako z uporabo ekoloških povezav in krogotokov prepušča naravi, da deluje v njegovo korist in z najmanjšim vložkom dela brez onesnaževanja okolja dosega največji uspeh. Avtor podaja svoja temeljna življenjska načela in načine gospodarjenja na področju poljedelstva, ribištva, živinoreje itd. in težave na poti do uspeha.

No posts found

Write a review