Visoko senzitiven otrok

Kako našim otrokom pomagati uspevati, ko jih prevzame svet

Ocenite izdelek
Jezik:
Leto izdaje:
Mere:
14 x 22 cm
Prevajalec:
Strani:
405
Vezava:
34,00 
Na zalogi
9789617184884
+
Dodaj na seznam želja
Nekateri starši in učitelji le deloma razumejo vedenje visoko senzitivnih otrok, ki so zato pogosto napačno razumljeni kot pretirano zadržani, prestrašeni ali celo "sitni", ali pa so opisani kot "problematični otroci" (in v nekaterih primerih celo napačno diagnosticirani z motnjami, kot je npr. motnja pozornosti). Toda če jih vzgajamo z globljim razumevanjem in pozornostjo, se izkaže, da niso nič bolj nagnjeni k tem težavam kot manj senzitivni otroci, in lahko odrastejo v zadovoljne, zdrave in dobro prilagojene odrasle. V tej revolucionarni knjigi bodo starši našli koristne samoocenjevalne teste in študije primerov, ki jim bodo pomagali razumeti svojega otroka, ter obsežne nasvete glede:
  • izzivov, ki jih prinaša vzgajanje visoko senzitivnega otroka,
  • štirih ključev za uspešno starševstvo visoko senzitivnega otroka,
  • kako umiriti visoko senzitivne otročke,
  • kako pomagati senzitivnim otrokom preživeti v svetu, ki ni tako občutljiv,
  • kako zagotoviti, da bo šolanje in druženje prijetno doživetje.

Imeti visoko senzitivnega otroka je velik blagoslov. Seveda so nekatere stvari zapletene, ker je vaš otrok "drugačen", toda to je osrednje sporočilo te knjige: če želite imeti izjemnega otroka, morate biti pripravljeni na to, da imate izjemnega otroka. In vi ga imate. Ta knjiga pa vas bo naučila, kako ga vzgajati tako, da bo postal ne le izjemen, ampak tudi zdrav, ljubeč, uravnovešen in zadovoljen.

O avtorici:

Dr. Elaine N. Aron, priznana avtorica knjižnih uspešnic in izkušena psihologinja, katere knjige so dosegle več kot 240.000 bralcev, tokrat raziskuje lastnost »visoke senzitivnosti« pri otrocih - ter ponuja inovativen vodnik za visoko senzitivne mlade in njihove skrbnike.

Z izdajo knjige Visoko senzitivne osebe je Elaine Aron postala prva, ki je natančno opisala prirojeno lastnost »visoke senzitivnosti« ter pokazala njen vpliv na življenja tistih, ki jo premorejo. Visoko senzitivne osebe, ki predstavljajo do 20 odstotkov populacije, so zajete v njeni raziskavi, v knjigi Visoko senzitiven otrok pa se Aron posveti mladim, ki delijo enake značilnosti kot visoko senzitivni odrasli, in se soočajo s posebnimi izzivi v procesu odraščanja. S polnoletnimi izkušnjami kot terapevtka in svojim izvirnim raziskovanjem otrokovega temperamenta v knjigi Visoko senzitiven otrok Aron pokaže, kako se visoko senzitivni otroci že rodijo kot globoko razmišljujoči, občutljivi na subtilnosti ter hitro preplavljeni z dražljaji. Te značilnosti lahko koristijo brihtnim, delavnim in ustvarjalnim otrokom, vendar lahko s pomanjkljivo vzgojo ali šolanjem postanejo izjemno zadržani ali pa izražajo neprimerno vedenje.

Knjiga Visoko senzitiven otrok prinaša občutljive in informativne nasvete za starše, učitelje ter visoko senzitivne mlade v različnih obdobjih njihovega življenja, osredotočena na potrebe specifičnih starostnih skupin - od novorojenčkov do najstnikov.

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje