Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

VZGAJANJE SREČE

Language:
Published:
7,00 
In stock
9789612291112
+
Add to wish list
Česa si najbolj želimo za svoje otroke? Poleg tega, da bi bili zdravi, si seveda želimo, da bi bili srečni! Na srečo je veliko znanstvenih študij pokazalo, da je sreča priučeno obnašanje, mišica, ki jo našim otrokom lahko pomagamo razviti in vzdrževati.
Izhajajoč iz tistega, kar so psihologija, sociologija in nevroznanost dokazale o zaupanju, hvaležnosti in optimizmu, in s pomočjo svojih lastnih kaotičnih in pogosto zelo smešnih resničnih dogodivščin, ki jih je doživela kot mama, s katerimi pokaže, kako ravnati in kako ne, je dr. Christine Carter, izvršna direktorica Znanstvenega centra za večje dobro na Univerzi Berkeley, celoten proces skrčila na 10 enostavnih korakov spodbujanja sreče.

Dr. Carterjeva zelo domiselno, modro in sočutno poleg vsakodnevnih stresnih situacij starševstva – kako otroke pravočasno odpraviti v šolo in na zunajšolske aktivnosti ali kako postaviti na mizo večerjo – obravnava tudi bolj abstraktna vprašanja, kot so, kako otroku pomagati vzpostavljati zdrava prijateljstva in razviti zdravo inteligenco. V teh desetih korakih vam pomaga samozavestno in dosledno sodelovati z otroki tako, da spodbujate spretnosti, navade in miselne vzorce, ki bodo utrli pot pozitivnim čustvom v danem trenutku, in da se bodo ta čustva nadaljevala v najstniškem obdobju in še dlje.

V knjigi boste odkrili:

•najboljši način, da ne boste vzgojili razvajenega otroka;
•nasvete, kako otrokovo muhavost spremeniti v hvaležnost;
•pasti, v katere lahko padete, če poskušate biti popolni, in kako se jim izogniti, pravilno hvaljenje otrok in zakaj je lahko preveč nepravilne hvale ravno tako slabo, kot če je hvale premalo;
•dušo prijaznosti – kako vzgojiti prijazne, sočutne in ljubeče otroke,
•strategije, kako navdihniti otroke, da bodo opravljali dolgočasne (vendar potrebne) naloge in zanje postali bolj samomotivirani.
Skupaj z nasveti, skrivnostmi in strategijami. Vzgajanje sreče je izjemen pripomoček, ki vam bo pomagal v otroke vliti veselje in pri tem tudi samim postati bolj veseli.

No posts found

Write a review