Činele tibetanske Om mani padme hum

Write a review
22,00 
In stock
8718657468013
+
Add to wish list

 

Tibetanske činele z tibetansko mantro: Om mani padme hum.
Premer: 6.7 cm

Činele - Om Mani Padme Hum

Tingshas (ding-shas, činele) se uporabljajo za zvočno daritev v budističnih duhovnih praksah in med meditacijo v enakomernih intervalih, da bi ohranili osredotočenost. “Zvočna daritev” je običajna pri 'puji' (molitveni obred), uporabljajo pa se številni inštrumenti: zvonci, bobni, činele in rogovi. Zvočne oziroma glasbene daritve so zelo običajne v mnogih tibetanskih budističnih in hinduističnih obredih. Danes pa se činele uporabljajo tudi pri feng šuiju, meditaciji, čiščenju, zdravljenju in uglaševanju.

V kakšen namen lahko uporabljamo tibetanske činele ali tingshas?
Udarite čineli skupaj in nastal bo zvonek, jasen in visok ton, ki bo prečistil atmosfero ter ustvaril poseben mir. Namen je, da prebudijo naše zavedanje, da se spomnimo kdo smo in da prepoznamo svoje prioritete v tem pogosto turbulentnem in iluzornem svetu.

Činele - Tingshas in feng šui
V  feng šuiju se uporabljajo, ker prečistijo in odprejo energijo, ki je prisotna v prostoru tako, da s činelami udarjamo po vseh štirih kotih prostora. So zelo dobro nadomestilo za čiščenje s kadili, kadar teh ne moremo uporabiti.

Činele - Tingshas in zdravilni zvok
Poleg zdravljenja in uravnoteženja auričnega polja, se uporabljajo tudi za označevanje začetka in konca meditacije. Rečeno je, da nas zvok činel vrne nazaj v 'tukaj in zdaj'.

Kako jih shranjevati
Priporočamo, da jih po uporabi zavijete v mehko krpo.

Ornamenti na činelah
Činele pogosto okrasijo z zmaji, mantro ali osmimi tibetanskimi svetimi simboli ali pa ostanejo gladke.


 

 

No reviews found

Related products