Činele tibetanske Om mani padme hum

Ocenite izdelek
28,50 
Na zalogi
8718657468013
+
Dodaj na seznam želja

Tibetanske činele z tibetansko mantro: Om mani padme hum.
Premer: 6,0 cm
Teža: 190 g

Uporaba činel

Tingshas (ding-shas, činele) se uporabljajo za zvočno daritev v budističnih duhovnih praksah in med meditacijo v enakomernih intervalih, da bi ohranili osredotočenost. “Zvočna daritev” je običajna pri 'puji' (molitveni obred), uporabljajo pa se številni inštrumenti: zvonci, bobni, činele in rogovi. Zvočne oziroma glasbene daritve so zelo običajne v mnogih tibetanskih budističnih in hinduističnih obredih. Danes pa se činele uporabljajo tudi pri feng šuiju, meditaciji, čiščenju prostora in aure, zdravljenju in uglaševanju.

V kakšen namen lahko uporabljamo tibetanske činele ali tingshas?

Udarite čineli skupaj in nastal bo zvonek, jasen in visok ton, ki bo prečistil atmosfero ter ustvaril poseben mir. Namen je, da prebudijo naše zavedanje, da se spomnimo kdo smo in da prepoznamo svoje prioritete v tem pogosto turbulentnem in iluzornem svetu.

Činele - Tingshas in feng šui

V  feng šuiju se uporabljajo, ker prečistijo in odprejo energijo, ki je prisotna v prostoru tako, da s činelami udarjamo po vseh štirih kotih prostora. So zelo dobro nadomestilo za čiščenje s kadili, kadar teh ne moremo uporabiti.

Činele - Tingshas in zdravilni zvok

Poleg zdravljenja in uravnoteženja auričnega polja, se uporabljajo tudi za označevanje začetka in konca meditacije. Rečeno je, da nas zvok činel vrne nazaj v 'tukaj in zdaj'.

Kako jih shranjevati

Priporočamo, da jih po uporabi zavijete v mehko krpo.

Ornamenti na činelah

Činele pogosto okrasijo z zmaji, mantro ali osmimi tibetanskimi svetimi simboli ali pa brez simbolov.

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje