Čiščenje kristalov in ročnih kamnov

10.10.2019
P. K.
Čiščenje kristalov in ročnih kamnov
Ko kupimo ali dobimo nov kamen, kristal ali nakit s kamni, ga najprej očistimo in napolnimo. Ker kamni absorbirajo energije iz okolja, jih je potrebno redno čistiti in polniti. Pogostnost je odvisna od tega, kako pogosto jih nosimo pri sebi in kakšno obdobje preživljamo. Včasih jih je potrebno čistiti in polniti tudi dnevno. Ravnajte se po svojem občutku.
Pri izbiri metode bodite previdni, saj niso primerne za vse vrste kamnov. Če ste v dvomih, raje uporabite metode brez vode in soli. Voda deluje na nekatere kristale in kamne kot kislina.

Luna
Polna luna ima posebno močne učinke pri čiščenju in polnjenju kristalov. V tem času jih lahko pustite čez noč zunaj na zemlji ali na okenski polici (kljub morebitnim oblakom). V primeru dežja občutljivejše kamne zaščitimo v zaprtem steklenem kozarcu.
To je popolnoma varna metoda za vse kamne, zlasti priporočljiva za mehkejše kamne kot so malahit, selenit...

Sonce
Tudi sonce je zelo močna metoda za čiščenje kristalov. Celo v oblačnem vremenu bo kristal ponovno napolnjen. Bodite previdni, ker nekateri kamni na soncu obledijo (npr. rožnati kremen, ametist). Ta metoda je priporočljiva za mehkejše kamne kot so malahit, selenit...

Mati Zemlja
Kamni in kristali izvirajo iz zemlje, zato je eden najbolj naravnih načinov čiščenja in polnjenja, da jih za 24 ur zakopljemo v zemljo. Nakit s kamni in kristali zavijemo v tkanino in pokrijemo z zemljo.

Tekoča voda
Kamen držimo pod čisto, tekočo vodo in ga tako očistimo in napolnimo. Idelni so naravni izviri, čisti potočki ali reke. Za nekatere kamne pa to ni primerna metoda. V vodi lahko čistimo: ahat, ametist, aventurin, kameno strelo, citrin, tigrovo oko, rdeči jaspis, roževec, dimni kvarc, snežni kvarc, turkiz... 

Morska sol
Že dolgo so znani čistilni učinki morske soli. Mnogi čistijo kamne na ta način, da jih položijo direktno na naravno morsko sol. Toda ponovno je treba paziti - za mehkejše kamne je ta metoda pregroba. Ni primerno za: hematit, pirit in mnoge druge. Primerna je za kvarčne kristale.

Slana voda
Tudi ta metoda ni primerna za mehkejše kamne. Trše kamne čez noč pustimo v kozarcu napolnjenem s prečiščeno vodo in dodatkom naravne morske soli. Kamne lahko očistimo tudi z morsko vodo za kar je dovolj kakšno minuto. Nato jih splaknemo, nežno obrišemo ali pustimo, da se posušijo na zraku. Občutljivejše kamne in nakit lahko energijsko prečistimo tudi tako, da jih položimo v manjši steklen kozarec, ki ga položimo v posodo s slano vodo. Pri tem pazimo, da voda ne pride v kozarec s kamni in nakitom. Pustimo nekaj ur ali čez noč. Slana voda ni primerna za: hematit, pirit in mnoge druge. Primerna je za kvarčne kristale.

Kadila
S kadilom lahko zelo učinkovito in varno očistimo kamne ter nakit s kamni. Uporabite lahko: beli žajbelj, sandalovino, palo santo, cedro, frankincense ali posebno kadilno mešanico. Kamen očistite tako, da ga držite pol minute v dimu kadila, ki bo očistil negativno energijo. Kadilo velja za eno najbolj varnih metod čiščenja kristalov in kamnov.

Zvok
Za čiščenje z zvokom lahko uporabimo pojočo tibetansko posodo, činele, zvonec, glasbene vilice, petje... Majhne kamne lahko položite v tibetansko posodo, večje pa v bližino posode. Nato z namenom igrajte na posodo nekaj minut. Popolnoma varna metoda za vse kamne in kristale.

Vizualizacija
Vizualizirajte snop bele svetlobe, ki čisti vaš kamen ali kristal.

Reiki
Reiki energija kristale očisti in napolni z energijo. Če imate opravljeno 1.stopnjo reikija, preprosto držite kamen v roki in spustite skozenj reiki energijo. Pri opravljeni 2 stopnji reikija, lahko za čiščenju kristalov uporabite simbole.

Namen
Osredotočite svojo pozornost v kristal in prosite vesolje, višjo zavest, vodnike, svojega angela..., da očisti kamen vseh negativnih energij in ga ponovno maksimalno napolni. Ne pozabiti se zahvaliti.

Drugi kristali
Svoj kamen lahko položite na večje rastišče kamene strele, ki ga bo očistila negativne energije in napolnila. Čistiti in polniti je seveda potrebno tudi čistilno kameno strelo.

Šamanski način čiščenja kamene strele ali kremnovega kristala
Ko izberete kremenov kristal, ga sperete v naravnem izviru ali morju. Nato ga do zimskega ali poletnega solsticija hranite posebej. Tedaj ga odnesete višje na osamljen hrib oziroma vrh. Vzamete leseno palico, jo na enem koncu razcepite in jo z drugim delom zapičite v zemljo. V razcepljen del zagozdite kremnov kristal in ga pustite 8 dni, da se napolni.

Komentarji

Navodilo je zelo jasno napisano in uporabno. Hvala.
Napišite mnenje