Prihranite 16%

Eko nasvet za vsak dom

Ocenite izdelek
Avtor:
Jezik:
Leto izdaje:
Strani:
287 strani
Priporočena cena: 24,95 
21,00 
Prihranite: 3,95 € (16%)
Na zalogi
9789619272862
+
Dodaj na seznam želja

Vodenje gospodinjstva, pa naj gre za stanovanje ali hišo, je sestavljeno iz številnih in raznolikih opravil: vse od prehranjevanja, čiščenja, higiene, do skrbi za prijetno bivalno okolje. Ni dovolj, da le redno nakupujemo, kuhamo, čistimo, peremo, zalivamo cvetlice in sem ter tja prišijemo nesrečno odpadli gumb.

Za uspešno reševanje teh opravil, vedno ponavljajočih se nalog in težav, obstajajo nasveti, ki nam prihranijo veliko truda, denarja in časa, pri čemer ostanemo prijazni do okolja. To pa je zelo pomembno, saj onesnaženost okolja in klimatske spremembe postajajo vedno bolj preteče in ogrožajoče.

Ekologija pa izvorno (v svojem prvotnem, grškem pomenu) ne pomeni nič drugega, kot prav »nauk dobrega vodenja gospodinjstva«. Prav vsakdo lahko z varčnim gospodarjenjem in zmanjševanjem odpadkov učinkovito in dolgotrajno prispeva k zaščiti okolja in podnebja.

Primeri:
- Varčevanje električne energije in vode nasploh.
- Pri čiščenju uporabljajmo lahka čistilna sredstva namesto kemičnih preparatov, ki zelo onesnažujejo naše reke.
- Nakupujmo sveža živila in jih pazljivo pripravimo, namesto, da družino nahranimo z že pripravljenimi jedmi.
- Manjše bolezenske tegobe odpravljajmo z domačimi zdravili, in ne posegajmo takoj po zdravilih z močnimi stranskimi učinki.
- Pokvarjeno orodje, pripomočke in naprave ne zavrzimo, poskušajmo jih najprej popraviti.

In pomnimo, kdor bo varčno in okolju prijazno vodil svoje gospodinjstvo, ne bo prijazen le do okolja, temveč tudi do samega sebe, do svojega zdravja in končno tudi do svojega »žepa«. Saj smo vendarle del okolja.

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje

Predlagani izdelki