Fermentirajmo!

Naravno kisanje živil brez toplotne obdelave

Napiši mnenje
Jezik:
Leto izdaje:
Mere:
19,5 x 24 cm
Strani:
159
Vezava:
21,00 
Na zalogi
9789619407998
+
Dodaj na seznam želja

V knjigi so razložene osnove naravnega kisanja, poleg tega pa so podani tudi nasveti o številnih zdravilnih učinkih, ki jih prinaša ta starodavni način obdelave živil, ter o dobrobiti fermentirane hrane za naše telo ob njeni vključitvi v vsakodnevno prehrano.

Fermentirani pripravki vsebujejo veliko količino koristnih bakterij, ki se ob uživanju ponovno naselijo v našem črevesju, kar poveča biotsko raznovrstnost črevesnega mikrobioma. Fermentirana hrana bo pripomogla k lažji prebavljivosti surovih sestavin, zaradi česar bo naš prebavni sistem lažje absorbiral vitamine in minerale.

O avtorici:

Rachel Mulligan je diplomirala iz biologije in kemije. Že med študijem se je zanimala za fermentacijo, navdušenje nad njo pa jo je popolnoma prevzelo, ko je nekaj časa živela v Južni Koreji. Tam je najprej odkrila kimči, ki jo je spodbudil k nadaljnjemu eksperimentiranju, sprva s preprostimi fermenti, kot je kislo zelje, pozneje pa tudi z bolj zapleteno pripravo kombuče.

Njeni eksperimenti se niso končali le pri znanih receptih, saj je kmalu začela odkrivati tudi nove kombinacije. Ko se je pojavila možnost, da bi leta svojega učenja in preizkušanja različnih fermentov strnila v knjigo, je priložnost zgrabila z obema rokama.

Z možem in sinom zdaj živi na Škotskem, vsak prosti trenutek pa posveča odkrivanju novih fermentov, izpopolnjevanju starih in navduševanju ljudi nad tem načinom obdelave živil.

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje

Predlagani izdelki