Ajurvedska kuhinja za samozdravljenje

Ocenite izdelek
Jezik:
Leto izdaje:
Strani:
293 strani, mehka vezava
24,90 
Na zalogi
9789616372787
+
Dodaj na seznam želja

Izčrpna in obširna ajurvedska znanost o prehrani sloni na spoznanju, da prehrana ključno vpliva na vse vidike človekovega življenja. Čeprav se je v Indiji zamenjalo veliko vladarjev in okupatorjev, ni dežela nikoli izgubila svoje integritete in temeljene narave, eden od dokazov za to je prav neprekinjenost starodavnega ajurvedskega izročila.
Ajurveda nas seznanja s tem, katera hrana je primerna za posameznikov ustroj, kako jo ustrezno pripravimo in skuhamo ter kako se izognemo kombinacijam, ki v telesu ustvarjajo strupe. Edinstvena in premišljena uporaba začimb pri kuhanju zagotavlja najboljšo prebavljivost jedi, njihovo okusnost, vpliva pa tudi na samo hranilno vrednost. Začimbe pripomorejo k boljši presnovi, saj povečujejo združljivost živil, spodbujajo prebavo in vzpostavljajo ravnotežje v telesu.

Ajurvedska kuhinja za samozdravljenje naj bo v pomoč vsem, ki bi radi iskreno spoznali, kaj zares pomeni nahraniti in biti nahranjen. Pomeni novo zavest o resničnem pomenu hrane, če bi radi živeli kakovostno in bili zdravi ter uravnoteženi v vseh letnih časih.
Za vse tiste, ki imajo občutek, da je tak način priprave in uživanja hrane prezapleten, naj poudarimo, da prav ajurveda zagovarja način počasnega in postopnega napredovanja. Temelj dobrega zdravja je predvsem POSAMEZNIKU PRILAGOJENA pravilna prehrana. Razumeti moramo, da ista jed ali živilo nekomu koristi, drugemu pa škoduje. Resnično smo to, kar jemo.

Naj vam bo ajurvedsko kuhanje za zdravje, srečo in dobrobit družine in prijateljev v užitek. In ne pozabite na najpomembnejši začimbi: spoštovanje do hrane, ki jo pripravljate, in ljubezen do tistih, ki jim boste postregli.

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje

Predlagani izdelki