Kadilo tonka zrna 50 g

Ocenite izdelek
12,50 
Na zalogi
4250209800536
+
Dodaj na seznam želja
Kadilo Tonka (strok)
Neto: 50 g, vrečka

Botanično ime: Dipteryx odorata
Druga imena: tonkin beans

Kaj je tonka?

Kadilo tonka so stroki drevesa Coumarou, ki zraste do 25 m in izvira v severni Južni Ameriki. Danes ga gojijo tudi v Argentini in v Nigeriji. Venezuela, Brazilija in Kolumbija so glavne proizvajalke strokov Tonke. V Južni Ameriki je zelo cenjen zaradi trdega lesa, ki se uporablja pri gradnji. V deževnem gozdu različne dele drevesa uporabljajo tudi v medicinske namene. Izvleček stroka Tonke se uporablja kot aroma v številnih živilih, kozmetiki (parfumih) in tobaku.

O vonju tonke

Naguban temni strok ni videti nič posebnega, vendar ima edinstven sladek in mošusni vonj, ki je temen in zapeljiv. Nekateri aromo tonke opisujejo kot intenzivno, sladko pikantno ter lesnato vanilijevo. Spet drugi tonki pripisujejo zeliščno aromo z notami sladkega sena, tobaka in marcipana.

Učinki kadila tonke

Tonka harmonizira in razsvetljuje. Redko kateri vonji širi tako pozitivno in zlato razpoloženje.

Načini uporabe tonke

Kot kadilo ga prižgemo na briketih ali žerjavici. Prej ga lahko naribamo. Uporablja se v majhnih količinah.

V nekaterih kulturah velja tonka za amulet sreče, blagostanja in ljubezni. Kot zrno želja ga lahko uporabite na različne načine: - ko si nekaj zaželite, ga zakopljete v zemljo - v dlan vzamete 3 zrna tonke, si nekaj zaželite in jih položite pod blazino.

Kadila s katerimi se dobro meša

vetiver, pačuli, sandalovina...

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje