Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK
Save 36%

Moj Bog... zakaj?

Cover:
Language:
Prevajalec:
Published:
List price: 12,48 
8,00 
You save: 4,48 € (36%)
In stock
9789610000204
+
Add to wish list

Henri Grouès je svetovno znani francoski katoliški duhovnik, ki se od druge svetovne vojne podpisuje s psevdonimom abbé Pierre. Odkar je leta 1949 ustanovil skupnost za pomoč revežem Emmaüs, je tudi sinonim za pomoč revežem in brezdomcem po svetu.

 Pri spoštljivih 93 letih (dopolnil jih je leta 2005, ko je knjiga izšla) se brez dlake na jeziku loteva temeljnih vprašanj krščanske doktrine in smisla življenja. V zaupnem tonu in s popolno svobodo duha spregovori o svojih dvomih, prepričanju in ogorčenju. Dotakne se izvirnega greha, Jezusa in Marije Magdalene, celibata in zaobljube čistosti duhovnikov, verskega fanatizma, ‘križarske vojne’ Georgea Busha, položaja žensk v Cerkvi, poroke istospolno usmerjenih partnerjev, problema zla in trpljenja, položaja krščanstva med drugimi verstvi, smrti Janeza Pavla II. in izvolitve Benedikta XVI. ter se strinja z osnovno Budovo mislijo, da je vse trpljenje, ki ga je včasih treba sprejeti in z njim rasti.

 Ta prepričljiva in ganljiva premišljevanja, zbrana v 26 kratkih poglavjih, so pravi duhovni testament Abbéja Pierra.

 

No posts found

Write a review

Similar