Pot mojstrov

Znanost o surat šabd jogi - Joga slišnega toka življenja

Ocenite izdelek
Jezik:
Leto izdaje:
Mere:
15 x 24 cm
Strani:
388
Vezava:
15,75 
Na zalogi
9788182568990
+
Dodaj na seznam želja

2.izdaja

Pot mojstrov je celovit prikaz santmata, nauka velikih mojstrov, ki razgrinjajo duhovne modrosti in podajajo odgovore na ključna vprašanja, ki že od nekdaj burijo človeškega duha: v čem sta smisel in vloga človeka v tem svetu.
Jedro nauka nauka leži v navezavi na božanski življenjski tok, ki pozvanja znotraj vsakega posameznika, pokriva pa ga prah misli in navezanosti na svetne predmete, čutila, osebni status itd. Nauk ni le okamenela teorija. Bistvo santmata leži v praktični izkušnji tega božanskega toka.
Santmat je znanosti o duhovnosti, v kateri poteka eksperiment z resnico, laboratorij pa sta človeško telo in um. Pričujoča knjiga sistematično razlaga to znanost. Poglobi se v
urejenost vesolja, mesto in vlogo posameznika v njem in vlogo mojstrov. Prepletenost mikro- in makrokozmosa zaobjema filozofsko, psihološko, teološko in etično  razumevanje sveta. V knjigi izvemo, kako se v človekovi zavesti odraža prisotnost duše, ki je v bistvu enaka svojemu izviru, neskončnemu oceanu univerzalne nesmrtne duše, ki je bog. Človek nosi boga torej v sebi in znotraj njega tudi leži pot nazaj domov. Ob pomoči mojstra vsak učenec sam preizkusi in potrdi v sebi obstoj duše.
Pisec knjige, dr. Julian Johnson, je prejel posvetitev v santmat osebno od svojega učitelja.
Knjiga Pot mojstrov je od svojega nastanka dalje, od leta 1939, prevedena v skoraj vse pomembne svetovne jezike.
V slovenščini se je santmat prvič predstavil v tako izčrpni obliki 1993. Pred bralcem je sedaj druga prenovljena izdaja. Razvoj slovenskega jezika, zlasti z vidika prevajanja duhovne literature, je botroval revidiranju in lektoriranju. Precej drzno prenovljen način slovenjenja tujih izrazov, predvsem iz hindujščine in sanskrta, sledi tudi prevajalskim trendom angleških prevodov tovrstne literature.

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje