Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Pot mojstrov

Author:
Cover:
Language:
Published:
15,75 
Out-of-stock
9788182568990

We (Ezoterika d.o.o.) will add your email address to a special mailing list for this product. Once the product is in stock, you’ll get an email about it automatically, and your email address will be removed from the product’s mailing list.

The data will be visible to some members of our staff. If you’d like to have your personal data removed, send an email to info@om-ezoterika.com.

If you believe that your personal data has been misused, you have the right to lodge a complaint with a supervisory authority. We’re obliged by EU General Data Protection Regulation to let you know about this right; we don’t actually intend to misuse your data.

Add to wish list

2.izdaja

Pot mojstrov je celovit prikaz santmata, nauka velikih mojstrov, ki razgrinjajo duhovne modrosti in podajajo odgovore na ključna vprašanja, ki že od nekdaj burijo človeškega duha: v čem sta smisel in vloga človeka v tem svetu. 
Jedro nauka nauka leži v navezavi na božanski življenjski tok, ki pozvanja znotraj vsakega posameznika, pokriva pa ga prah misli in navezanosti na svetne predmete, čutila, osebni status itd. Nauk ni le okamenela teorija. Bistvo santmata leži v praktični izkušnji tega božanskega toka.
Santmat je znanosti o duhovnosti, v kateri poteka eksperiment z resnico, laboratorij pa sta človeško telo in um. Pričujoča knjiga sistematično razlaga to znanost. Poglobi se v
urejenost vesolja, mesto in vlogo posameznika v njem in vlogo mojstrov. Prepletenost mikro- in makrokozmosa zaobjema filozofsko, psihološko, teološko in etično razumevanje sveta. V knjigi izvemo, kako se v človekovi zavesti odraža prisotnost duše, ki je v bistvu enaka
svojemu izviru, neskončnemu oceanu univerzalne nesmrtne duše, ki je bog. Človek nosi boga torej v sebi in znotraj njega tudi leži pot nazaj domov. Ob pomoči mojstra vsak učenec sam preizkusi in potrdi v sebi obstoj duše. 
Pisec knjige, dr. Julian Johnson, je prejel posvetitev v santmat osebno od svojega učitelja.
Knjiga Pot mojstrov je od svojega nastanka dalje, od leta 1939, prevedena v skoraj vse
pomembne svetovne jezike.
V slovenščini se je santmat prvič predstavil v tako izčrpni obliki 1993. Pred bralcem je sedaj druga prenovljena izdaja. Razvoj slovenskega jezika, zlasti z vidika prevajanja duhovne literature, je botroval revidiranju in lektoriranju. Precej drzno prenovljen način slovenjenja tujih izrazov, predvsem iz hindujščine in sanskrta, sledi tudi prevajalskim trendom angleških prevodov tovrstne literature.

No posts found

Write a review

Similar