Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Moj učitelj - in druge besede, polne navdiha

Cover:
Language:
Published:
19,00 
In stock
9789612796129
+
Add to wish list
Svami Vivekananda, katerega najbolj znana dela tudi pri nas so Jnkia joga, lUja joga, Karma joga in Bhakti joga, nam v tej knjigi podrobneje predstavi svojega učitelja Shrija Ramakrishno. V besedilu "Moj učitelj" Svami Vivekananda jasno pove, da če je v njegovih predavanjih zgolj ena resnična beseda, ena sama beseda polna duhovnega navdiha, da to dolguje svojemu učitelju Shriju Ramakrishni, medtem ko so njegove le napake. Enako velja za Vivekanandine "druge besede, polne navdiha", ki so v bistvu deli avtorjevih pogovorov z ljudmi, ki pa prav vse vsebujejo izredno pronicljiva zrna Vivekanandinih modrosti.
V tej knjigi avtor predstavlja razmišljanja in sporočila svojega učitelja, ki so bila znana zelo malo ljudem, še manj pa jih je bilo sposobnih jih sprejeti. Ta mož iz odročne vasi indijske države West Bengal in Vivekanandin učitelj je brez izobrazbe in zgolj z izredno močno voljo spoznal resnico in jo podelil z drugimi ljudmi ter nato zapustil le nekaj mladeničem, da bi jo ohranili še naprej živo. Ramakrishna je svojega učenca spodbujal k samopredaji v dobro prijateljskih sobitij. Ustavil ga je, da ne bi več o ljubezni do svojih sobratov le govoril, temveč naj se raje loti dela in svoje besede dokaže s svojimi dejanji.
Besede Srija Ramakrishne ni mogoče sprejeti kot avtentične, razen če so jih potrdili tisti, ki so z njim živeli in jih je pripravil, da bi izpolnili njegovo življenjsko poslanstvo. Eden izmed takšnih posvečencev Ramakrishne je bil tudi in predvsem Svami Vivekananda.

No posts found

Write a review