Nakup knjig z BONOM21

20.07.2021
P. K.

Podrobne informacije o unovčevanju BON21 v naši spletni knjigarni OM ŠIVA EZOTERIKA


Zahvaljujemo se Vam, da boste BON21 koristili v naši spletni knjigarni!
  • BON21 lahko unovčite le za nakup knjig. Za ostalo oziroma za razliko, ki presega vaš BON21
    prejmete predračun.
  • Brezplačna dostava pri znesku nad 65 €.
  • Do zneska 65 € kupec plača poštne stroške ob dostavi.
  • BON21 lahko unovčite do 30. 06. 2022.

Napotki za unovčitev BON21 po korakih:
1. V košarico dodate izbrane knjige.
2. Pri načinih plačila izberete: BON21 in oddate naročilo. Če znesek naročenega presega 100€, razliko doplačate po predračunu.
3. Izpolnjene obrazce (najdete jih spodaj) nam pošljite na naš e naslov: info@om-ezoterika.com ali fizični naslov: Ezoterika d.o.o., Zapotok 70, 1292 Ig
Če želite prevzeti blago na našem naslovu, lahko obrazce izpolnite ali oddate tudi pri nas.

Kdo je upravičenec do BON21?
oseba s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji na dan 30. junij 2021.

Kolikšna je vrednost dodeljenega bona upravičencem?
  • 100 evrov (oseba, ki je bila na dan 30. junij 2021 polnoletna in tudi vse osebe, ki so do konca leta 2021 dopolnile 18 let)
  • 50 evrov (vse ostale osebe)

Ali lahko bon namesto upravičenca unovči druga oseba?
V zakonu je določena prenosljivost bona med upravičenčevimi sorodniki v ravni vrsti do drugega kolena (stari starši, starši, otroci, otroci zakonca ali
zunajzakonskega partnerja, vnuki), zakonci, zunajzakonskimi partnerji, partnerji v sklenjeni ali nesklenjeni partnerski zvezi ter med otroci in njihovimi
zakonitimi zastopniki, če to niso njihovi starši. Ne prenaša se med brati, bratranci, strici, sosedi, sodelavci, prijatelji itd.

Bon je prenosljiv na upravičenca na podlagi izjave (Priloga 3 - BON21).
Prenosnik lahko prenese le celoten bon na upravičenega pridobitelja, ki pa mora izpolnjevati tudi pogoj stalnega prebivališča v RS na dan 30. junij 2021 (za prenos BON21).
Bon je mogoče prenesti le enkrat (pridobitelj ga ne more prenesti naprej), in sicer v celotni vrednosti bona. Če je upravičenec bon delno že koristil, bona v preostali vrednosti ni mogoče več prenesti. Preneseni bon pa lahko pridobitelj unovči le enkrat (v celoti ali v poljubnem nižjem znesku). V primeru, da ne porabi vseh sredstev prenesenega bona ob prvi unovčitvi, preostanek prenesenega bona zapade.


Od bona se ne plača dohodnine in bon se ne šteje v dohodek pri uveljavljanju pravic po predpisih, ki urejajo pravice iz javnih sredstev.

Dokumenti potrebni pri unovčevanju bonov na prevzemnem mestu:

Obvezno

- Identifikacijski dokument oz. kopijo identifikacijskega dokumenta (ta dokument ni obvezen za prenosnika bona, npr. vnuk, ki mu je babica prenesla bon, ne potrebuje fotokopije
babičenega identifikacijskega dokumenta)
- Izpolnjen obrazec Potrditev unovčitve bona (Priloga 1 – BON21)

Opcijsko:

Če ima upravičenec preneseni bon: izpolnjeno Izjavo upravičenca o prenosu bona (Priloga 3 – BON21)
Če upravičenec unovčuje bon drugega upravičenca, ki ima zakonitega zastopnika ali skrbnika: izpolnjeno Izjavo zakonitega zastopnika oziroma skrbnika za unovčitev bona upravičenca po tretji osebi (Priloga 2 – BON21).

Za nadaljno pomoč in informacije smo vam na voljo na naslednjih kontaktih: telefon telefon 041 766 458 ali info@ezoterika.si.

Več informacij o bonih lahko najdete tudi na uradni strani: www.fu.gov.si/drugo/posebna_podrocja/turisticni_bon_in_bon21/.