Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Narava zdravi s hrano 2

Cover:
Language:
Published:
24,00 
In stock
9789616804837
+
Add to wish list
Življenje v razvitem svetu zaznamuje obilje "bogate hrane". Naši obroki so polni belega sladkorja, bele moke in prečiščene soli, pa tudi beljakovin živalskega izvora, torej mesa, rib, jajc, pa tudi sirov, masla in drugih maščob v vseh mogočih oblikah. Pogosto se prehranjujemo z gostimi škrobnimi obroki, prevečkrat segamo po vnaprej pripravljeni hrani z dodatki konzervansov, emulgatorjev, barvil in sladil.

Večina sadja in zelenjave, ki jo pojemo, je pridelana z mineralnimi gnojili in kemičnimi škropivi. Taka prehrana pogosto povzroča zastoje v prebavilih, ki so poglavitni krivci za začetek številnih bolezni. Knjiga Narava zdravi s hrano 2 je namenjena vsem, ki se sprašujejo, kako kuhati zdravo, saj je zbirka receptov s hladno stiskanim oljem in veliko zelenjave.

V uvodnem delu so povzeta priporočila, lahkega vegetarijanskega prehranjevanja, ki so bila bolj obsežno predstavljena v knjigi Narava zdravi s hrano. V novi knjigi avtorice Polone Kresal Bizaj so še poletni in zimski jedilniki, koristna poglavja o tem, kako se držati začrtane diete tudi, kadar jeste v gostilni ali pri prijateljih. Najobsežnejši del knjige pa je namenjen receptom za pripravo zdravih obrokov za eno osebo.

No posts found

Write a review