Obesek roža življenja, posrebren

Napiši mnenje
12,00 
Na zalogi
4250209843007
+
Dodaj na seznam želja
Posrebren obesek z rožo življenja.
Premer: 3 cm
Verižica ni priložena.

Simbol: roža življenja - sveta geometrija univerzuma...
Roža življenja je starodavni simbol, sestavljen iz več enakih, prekrivajočih se krogov, razporejenih tako, da tvorijo cvetlični vzorec. Njegov izvor sega v starodavno civilizacijo, najdemo ga v različnih kulturah po svetu, vključno z Egiptom, Mezopotamijo in Kitajsko.

Izvor
Najstarejše upodobitve simbola rože življenja segajo v 6. stoletje pr. n. št., vendar nekateri viri trdijo, da je simbol še starejši. Najden je bil na starodavnih templjih, vključno s templjem v Abydosu v Egiptu.

Pomen
Roža življenja simbolizira osnovne oblike prostora in časa, predstavlja osnovne vzorce obstoja in univerzalno harmonijo. Pogosto se povezuje z izvorom vesolja in življenjem samim, saj se iz središčnega kroga širijo nadaljnji krogi, kar ponazarja rast in povezanost vsega obstoja.

Ezoterični Pomen
Roža življenja predstavlja sveto geometrijo, ki nosi skrivnosti vesolja. Prikazuje matematične in geometrijske zakone, ki naj bi bili osnova za stvarjenje življenja. Meditacija na ta simbol lahko spodbuja duhovno prebujenje, omogoča globlji vpogled v resničnost in povezavo z višjimi stanji zavesti.

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje

Predlagani izdelki