Ponovno neukročeni 2.del

Šamanske prakse za vrnitev k izvoru

Napiši mnenje
Avtor:
Jezik:
Leto izdaje:
Mere:
15 x 23 cm
Prevajalec:
Strani:
203
Vezava:
25,00 
Na zalogi
9789617205114
+
Dodaj na seznam želja

Iz šamanskega vidika doživljamo hudo in kronično izgubo moči, ki je doslej v človeški zgodovini nismo poznali. Poleg tega se soočamo s katastrofalnim stanjem izgube duše, ki jo je povzročila naša prilagoditev in preživetje v današnjem svetu. V nas ostaja veliko praznine, ki se skuša napolniti z drugimi stvarmi. Nasprotno šamanskim kulturam, kjer so se ljudje trudili to ozdraviti, sodobna civilizacija dejansko temelji na vzdrževanju takega stanja.

V knjigi Ponovno neukročeni boste odkrili:

  • kako najti Vodnike spodnjega sveta;
  • različne zdravilne transformacijske prakse;
  • postopek izvajanja ekstrakcije tujkov, ki se lahko naselijo v nas;
  • kako se spopasti z različnimi intruzijami, ki nas lahko 'obsedejo';
  • kaj se zgodi ob smrt in kako vplivati na nemirne mrtve;
  • postopek izvajanja prakse razpletanja;
  • resnične primere šamanskih potovanj.

Če želimo zdraviti vzroke, ne le simptome mnogih težav v sodobni družbi, se moramo vrniti k šamanizmu. Ta nam omogoča razumevanje globljih vzrokov našega trenutnega stanja, obenem pa nudi praktična orodja in tehnike za zdravljenje. Drugi del zbirke je namenjen terapevtskem šamanizmu. Prinaša številne zdravilne prakse šamanskega spodnjega sveta skupaj z vajami, ki jih lahko izvajate sami, omogočajoč notranje ravnovesje in stik z vašo pravo naravo. Šaman ni človek, ki bi se izogibal soočanju z izzivi. Njegova dolžnost je vedno bila biti posameznik, pripravljen soočiti se s stvarmi, ki zahtevajo soočenje, ter imeti pogum pogledati v temo ter videti stvari, takšne kot resnično so. Beseda "šaman" sama po sebi vsebuje pomen nekoga, ki zna razločevati v temi - osebo, ki zazna tudi tiste podrobnosti, ki ostanejo neopažene ali jih drugi ne želijo videti. Dejstvo je, da smo se znašli v zahtevnem položaju. To, kar smo storili in način, kako trenutno živimo, je nevzdržno in enostavno nesmiselno.
Paul Francis

Paul Francis je svoje študijske poti začel na Univerzi v Lancastru, kjer se je posvetil filozofiji in antropologiji. Kasneje je razširil svoje znanje na področje komplementarne medicine, raznolikih duhovnih tradicij ter psihoterapije. V zadnjih 30 letih je deloval kot psihoterapevt, učitelj in šamanski praktik. Leta 2008 je ustanovil Three Ravens College za šamanizem in animizem, kjer poučuje terapevtski šamanizem študentom iz različnih delov sveta. S svojim znanjem ter izkušnjami prispeva k razumevanju terapevtskega šamanizma.

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje

Sorodni izdelki

9789617060829
25,00 
Šamansko potovanje je prva knjiga iz zbirke o terapevtskem šamanizmu, v katerem je psihoterapevt in šamanski praktik Paul Francis združil elemente...
Na zalogi

Predlagani izdelki