Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Pot do ljubezni - meditacije

Cover:
Language:
7,50 
In stock
9789616123563
+
Add to wish list

POT DO LJUBEZNI je knjižica, v kateri so zbrane zadnje meditacije Anthonyja de Mella. Prvič so izšle leta 1991, se pravi štiri leta po njegovi smrti.

Duhovni pisatelj A. de Mello je s svojimi knjižicami naletel na presenetljivo velik odmev tudi v Sloveniji. Mnoge je nagovoril. Nekaterim je pomenil spodbudo v njihovi duhovni rasti; drugim pa je prebudil mnogotere kritične reakcije. Prav glede na kritiko velja reči, da je tudi pozitivna kritika ali presojanje, strinjanje ali oporekanje, del slehernega svobodnega in osebnega duhovnega iskanja. K takšni drži in ne k slepemu potrjevanju - de Mello nenehno izrecno spodbuja svoje bralce. V uvodu te knjige beremo: "Vzemi sleherno teh meditacij in jo nosi s seboj ves dan. Oporekaj njegovim idejam, premelji njegove misli, potem pa umolkni...".

Razumljivo je, da so lahko nekatera stališča tega iz zelo različnega sveta prihajajočega avtorja, precej nenavadna ali celo zmotna, toda če pomenijo izpoved njegove duhovne izkušnje, izkušnje duhovnika in redovnika, zaslužijo spoštovanje. Zaslužijo nekaj tistega sprejemanja, ki je globlje od vseh idejnih različnosti in ga je izrekel naš slovenski iskalec Taras Kermauner: "Nenehno si ponavljam: evangeljska krščanska gorečnost ni preganjanje drugih, drugače mislečih in drugače verujočih, zmotnih, ampak je kot ljubezen do drugega temeljno sprejemanje teh drugih in drugačnih."

No posts found

Write a review

Similar