Prerok

Ocenite izdelek
Avtor:
Jezik:
Leto izdaje:
Mere:
11 x 20.50 cm
Prevajalec:
Strani:
106
Vezava:
15,00 
Na zalogi
9789616748537
+
Dodaj na seznam želja

Ponatis!

Gibran je hkrati pesnik, pisatelj, filozof in mistik, za nekatere pa zapeljivec in heretik. Višek njegove temeljne filozofije najdemo v njegovem poznem delu 'Prerok'. V njem je podzavestno opisal svoje življenje: svojo modrost dozorevanja in sprejemanja vsega bivajočega ter vstopanja v harmonijo stvarstva. 'Prerok' govori o človekovi izkušnji med rojstvom in smrtjo; o tistem sokratovskem 'spoznavanju samega sebe', v katero je človek prej ali slej vržen sredi enega samega, nenehnega postajanja in minevanja...
Sporočilo 'Preroka' je dokaj očitno vsakemu človeku: ljubezen, dobrota, sočutje, odpuščanje in blagost so za srečno življenje prav tako potrebni, kot so za naše telo potrebne življenjske prvine kruh, voda, luč, zrak... Kdor se jim odpove, prizadene sam sebi največjo škodo.

Knjiga Prerok je kot dragulj, ki žari s čistostjo in globino. S svojo izjemno lepoto in resnico vas popelje na potovanje skozi človeško življenje ter razkriva skrite globine vaše duše. Gibranov Prerok je kot zrcalo, ki odseva vaše lastne misli in občutke, vas pa hkrati spodbuja, da se odprete za nove ideje in spoznanja.

Če iščete navdih in iskreno duhovno vodstvo, potem je knjiga Prerok kot nalašč za vas. Njena sporočila so univerzalna, a hkrati tako osebna, da vas bodo nagovorila na globjem nivoju.

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje

Predlagani izdelki