Školjka morsko uho - Haliotis Fulgens

Ocenite izdelek
19,50 
Ni na zalogi
8720512974058
Školjka morsko uho (Haliotis Fulgens) za kadila
Dimezije: cca 12-16 cm
Poreklo: Mehika

Opomba: Vsaka školjka je unikat, zato se razlikujejo v velikosti in barvi, prav tako so možne "nepopolnosti" okoli robov in površine. Morebitne ostanke alg lahko očistite pod tekočo vodo.

Notranjost školjke ima značilen čudovit biserni lesk. Uporablja se kot posodica za sežiganje kadilnih rastlin in lesa kot sta beli žajbelj in palo santo. Naravne luknje v školjki zagotavljajo dovod zraka.
"Smudging" je starodavna praksa obrednega sežiganja zelišč in rastlin ameriških staroselcev za čiščenje negativne energije, za zaščito osebe ali kraja.  Praksa sežiganja zdravilnih ali svetih rastlin se po vsem svetu uporablja že stoletja. V Ameriki so prakso uporabljala številna indijanska plemena, ki so s svetim dimom očistila, blagoslovila in duhovno očistila sebe in svojo okolico. Mnogi verjamejo, da lahko moč svetih zelišč osvobodi osebo ali kraj neželenih misli, žalosti, tesnobe, nesreč, nečistoč, slabega zdravja in slabe energije ter čustev. Na ta način si povrnejo dobro razpoloženje ter mir in harmonijo v svoji notranjosti kot tudi v okolju.

Kadila sežigajo v školjki ali glineni posodi, medtem pa izgovarjajo molitve. Dim tradicionalno razpihajo s peresom ali z roko in ga usmerijo v osebo, po prostoru ali v smeri neba.

Osnovni štirje elementi, ki so potrebni za tradicionalen obred s kadili:

1. Posoda, tradicionalno školjka - predstavlja vodo.
2. Svete rastline, kot so cedra, žajbelj, sladka trava in tobak - predstavljajo darove matere zemlje.
3. Plamen ognja, ki se uporablja za vžig svetih rastlin - predstavlja ogenj.
4. Pero ali roka, s katero pihamo v dim in ga usmerjamo - predstavlja zrak.

Obred s kadili se pogosto izvaja pred slovesnostjo ali pred pomembnim srečanjem. Izvaja se tudi ob vselitvi v nov dom, po prepiru, bolezni in drugih priložnostih. Takšni obredi se še vedno izvajajo po vsem svetu. Vedno ga je potrebno izvajati z namenom, spoštovanjem in z globoko hvaležnostjo.

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje