Indijansko kadilo beli žajbelj - večji zvitek

Napiši mnenje
Mere:
23 cm
21,00 
Na zalogi
4250209801403
+
Dodaj na seznam želja

Zvitek BELI ŽAJBELJ (Salvia Apiana)
Dolžina zvitka: cca 23 cm

O belem žajblju

Beli žajbelj raste vzdolž kalifornijskega obalnega gorovja. Je eno najmočnejših kadilnih zelišč z bogato aromo in močnim dimljenjem. 

Zaradi svojega širokega spektra koristnih učinkov med avtohtonimi Američani (Indijanci) že od nekdaj velja za svetega. Ima zelo močan prečiščevalni učinek na živa bitja, prostor in stvari. Obred prižiganja kadil je prisoten v vseh kulturah odkar obstaja človeštvo. Z obredom prižiganja belega žajblja in drugih kadil prečistimo um, telo in duha. S pomočjo dima belega žajblja in osredotočenega osebnega obreda ter molitve lahko prečistimo negativno energijo vsega na kar se osredotočimo.

Kako uporabljamo beli žajbelj

Kadila čistijo, uravnovešajo in odpirajo pot sveži energiji ter silam, da bi naša življenjska energija lahko prosto tekla kot odprta reka in nam omogočala, da se premaknemo naprej. Stara in nazadujoča energija nam namreč preprečuje, da bi živeli polno avtentično življenje.
Prižiganje kadil je osebni obred in molitev. Kadilo vedno prižigamo z leseno vžigalico in ne z vžigalnikom. Žajbelj potrebuje za dimljenje dovolj zraka. Severni indijanci v ta namen uporabljajo posebna ptičja peresa. Dim predstavlja molitve, ki gredo v kozmos. Ko kadimo z žajbljem, izgovarjamo svojo molitev. V indijanskih obredih se obračajo na energije štirih smeri neba (sever, jug, vzhod, zahod) oziroma štiri močne vodnike - živalske duhove (beli bivol, kojot, orel in grizli), ki pa so povezani tudi z štirimi elementi zemlja, voda, ogenj, zrak).

Sever - duh belega bivola: prizemljuje, ščiti, daje znanje o življenju in smrti. Vlada elementu zemlje.
Jug - duh kojota: predstavlja bister in hiter um in vlada čustvom ter elementu vode.
Vzhod - duh orla: predstavlja navdih, daljnovidnost, zaščito, čiščenje in vlada elementu zraka.
Zahod - duh medveda grizlija: predstavlja energičnost, moč, odločenost, čiščenje. Vlada elementu ognja.

S kadili čistimo energijo. Več ko bomo 'kadili', bolj jasno bo postajalo naše življenje in lažje se bomo premaknili naprej. Zelo pomembno je, da skrbimo za to, da prečiščujemo sebe in svoje okolje. Iz starih kultur izhaja prepričanje, da v prostor, kjer se uporablja žajbelj, slabe sile ne morejo vstopiti. Pokaditi pomeni prečiščevanje z dimom določene svete rastline. Prečistimo lahko telo, duha, žival, dom, pisarno, sobo za zdravljenje oziroma katerikoli prostor ali stvar na svetu. Beli žajbelj je bil nabran s skrbnim odnosom do okolja. Vsak zvitek je ročno zvit.

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje

Sorodni izdelki

23357
7,00 
Kadilo BELI ŽAJBELJ (Salvia Apiana) v zvitku Dolžina zvitka: cca 10 cm Beli žajbelj je bil nabran s skrbnim odnosom do okolja. Vsak zvitek je ročno...
Na zalogi

23358
14,90 
Kadilo BELI ŽAJBELJ (Salvia Apiana) v zvitku Dolžina zvitka: cca 22 cm Beli žajbelj je bil nabran s skrbnim odnosom do okolja. Vsak zvitek je ročno...
Na zalogi

23363
8,00 
Vsebina kompleta: en svitek BELI ŽAJBELJ (Salvia Apiana) in ena lesena palčka PALO SANTO - sveti les (premium kvaliteta) Dolžina svitka belega žajblja:...