Triphala kapsule bio

Ocenite izdelek
Proizvajalec:
17,50 
Na zalogi
801541019014
+
Dodaj na seznam želja

Triphala kapsule so prehransko dopolnilo.
Neto teža kapsule: 480 mg
Pakirano: 60 kapsul
Ekološko certificirana zelišča
Brez glutena
Primerno za vegane

Sestava:

Triphala je sestavljena iz enakih delov treh sadežev:
Amalaki (Phyllanthus emblica) - 160 mg
Vibhitaki (Terminalia belerica) – 160 mg
Haritaki (Terminalia chebula) – 160 mg
Kapsula je iz rastlinske celuloze

Koristi in učinki triphale:

- odlično čisti in razstruplja črevesje;
- je blago odvajalo, ki ne poleni črevesja in ne povzroči odvisnosti od odvajal;
- krepi in poživlja črevesje;
- uravnava holesterol;
- deluje protivnetno;
- deluje protibakterijsko;
-
Polifenoli v triphali uravnavajo črevesni mikrobiom in spodbujajo rast koristnih bifidobakterij in laktobacilov, hkrati pa zavirajo rast nezaželenih črevesnih mikrobov. 


Triphala je ena najstarejših in priznanih zeliščnih formul iz vedske tradicije. Amalaki, bibhitaki in haritaki lahko uvrščamo med najpomembnejše super sadeže sveta; njihova uporaba ima že več tisoč letno zgodovino. Bibhitaki vsebuje tri okuse, amalaki in haritaki pa sta dve od zelo redkih rastlin na svetu, ki vsebujeta pet okusov.  Je nežna in hranilna mešanica treh ekološko certificiranih sadežev, ki vsi delujejo zdravilno in pomlajevalno. Formula Triphala Organic India s svojim čistilnim delovanjem podpira zdravo delovanje črevesja in prebavil ter hkrati izboljšuje asimilacijo hranil. Je bogata antioksidanti, z linolejskimi maščobnimi kislinami in vitaminom C.
Triphala učinkuje globoko pomlajevalno, pomlajuje prebavni sistem, podpira delovanje jeter, podpira zdrav odziv pri vnetjih in dobro vpliva na celotno zdravje.
Vsakodnevno uživanje triphale zelo koristi telesu na mnogih ravneh. Zaradi visoke vsebnosti vitamina C deluje kot pravo prehransko dopolnilo. V tisočletni uporabi se je potrdila tako varnost uporabe kot koristnost. Trije sadeži, ki jih vsebuje triphala, uravnovešajo tri elemente (doše) v našem telesu in tako ustvarjajo notranjo harmonijo.

Delovanje triphale lahko primerjamo s skupnim delovanjem probiotikov, zeliščnih odvajal in čistilcev prebave in jeter.

Več o Triphali si lahko preberete tudi na povezavi .

Načini uporabe:

Notranja uporaba
Do 2 kapsule enkrat do dvakrat dnevno poplaknemo z mlačno ali toplo vodo. Najboljši čas je zvečer pred spanjem. Kapsulo lahko tudi odpremo in vsebino pomešamo s toplo vodo ter popijemo.
Triphalo je priporočljivo jemati vsaj en mesec.
Nosečnice naj jo jemljejo v manjših odmerkih 1 do 2 kapsuli dnevno.

Zunanja uporaba
Če triphalo pripravimo kot čaj, jo lahko uporabimo tudi za izpiranje oči in ust.

Je Triphalo varno uživati vsak dan?

Da, Triphala je varna za vsakodnevno uporabo in primerna za vse vrste konstitucij. Triphala nima stranskih učinkov in deluje dobrodejno. Ne povzroča odvisnosti in pomaga pri vzdrževanju  ravnovesja v telesu.

Zakaj izbrati Triphalo proizvajalca ORGANIC INDIA?


Vse kapsule so napolnjene s 100% ekološko pridelanimi zelišči, nabranimi s spoštovanjem do matere narave. ORGANIC INDIA si prizadeva spodbujati domačine v centralni Indiji k ohranjanju gozdov z divje rastočimi drevesi teh treh sadežev, saj ne uporabljajo manj učinkovite gojene amle (amalaki). Uporabljajo le čisto sadno pulpo, ki ima največjo učinkovitost in nikoli strupenih semen. Vsa zelišča ORGANIC INDIA so preverjeno brez težkih kovin.

Poreklo: Indija
Proizvajalec: ORGANIC INDIA Pvt.Ltd., Indija
Uvoznik za Slovenijo: Ezoterika d.o.o.

Anonimen
Komentar
Uporabljam za vzdrževanje zdravega črevesja. Če ima kdo težave z zaprtjem, priporočam.

Sorodni izdelki

801541507016
59,00 
Triphala kapsule so prehransko dopolnilo. Sestava: Amalaki (Phyllanthus emblica) - 160 mg Vibhitaki (Terminalia belerica) – 160 mg Haritaki...

801541507177
8,90 
BIO TRIPHALA v prahu - prehransko dopolnilo Neto: 100 g Ekološko certificirana zelišča Brez glutena Primerno za vegane Sestava: Triphala...
Na zalogi