Organic India

Organic India - Indijski mojster ekoloških čajev Tulsi

Organic India je indijsko podjetje, specializirano za proizvodnjo ekoloških čajev Tulsi. Njihova predanost kakovosti, trajnosti in ekološkemu kmetijstvu jih postavlja med vodilne proizvajalce zeliščnih izdelkov v Indiji.
Organic India je bilo ustanovljeno leta 1997, ustanovitelja sta Bharata Mitra in Bhavani Lev.
Poslanstvo: njihovo poslanstvo je združiti tradicionalno indijsko zeliščno modrost s sodobnimi praksami ekološkega kmetijstva.
O pridelavi in predelavi: Organic India se osredotoča na pridelavo in predelavo visokokakovostnih zelišč, pri čemer uporabljajo ekološke metode in trajnostne pristope.
Njihovi najbolj znani proizvodi: Organic India je najbolj znana po svoji liniji ekoloških čajev Tulsi. Tulsi ali sveta bazilika, je pomembno zelišče v ajurvedski medicini. Organic India prideluje in predeluje Tulsi čaje, ki so certificirani kot ekološki in izdelani iz najboljših sestavin.
Trajnost in ekologija: Organic India se zavezuje k trajnostnemu kmetijstvu in ohranjanju okolja. Sodelujejo z marginalnimi kmeti v plemenskih vasicah, jim zagotavljajo semena, gnojila, ekološko certifikacijo ter prevzemajo tveganje v primeru, da nimajo pridelka. S svojimi prizadevanji so pomagali preoblikovati 10.000 hektarjev obdelovalne zemlje v Indiji.