TRIPHALA PRAH 100g BIO

Manufacturer:
8,90 
In stock
801541507177
+
Add to wish list
BIO TRIPHALA V PRAHU 100 g - dodatek k prehrani
Iz ekološke pridelave

Sestava: v enakem razmerju
Amalaki (Phyllanthus emblica)
Vibhitaki (Terminalia belerica)
Haritaki (Terminalia chebula)

Triphala

 odlično čisti organizem;
 je odvajalo, ki ne poleni črevesa in ne povzroči odvisnosti;
 pomaga urejati funkcijo iztrebljanja;
 krepi in poživlja črevesje;
 ekološko certificirana zelišča;
 brez glutena, primerno za vegane.

Triphala pomeni troje sadežev: amalaki, bibhitaki in haritaki. Triphala je sestavljena iz enakih delov teh sadežev, ki vsi delujejo zdravilno in pomlajevalno. Je bogata s hranilnimi snovmi ter ureja, krepi, poživlja in čisti prebavni sistem. Pri tem ne odstrani ali izčrpa za telo nujno potrebne hranilne snovi.
Čisti tudi kri in toksine iz jeter. Druge čistilne koristi triphale so, da zmanjšuje nekatere vrste holesterola (serumski holesterol) in znižuje visok krvni tlak.
Je ena najstarejših in priznanih zeliščnih formul iz vedske tradicije. Je nežna in hranilna mešanica treh ekološko certificiranih sadežev. Formula Triphala Organic India s svojim čistilnim delovanjem na črevesje podpira zdravo delovanje prebavil ter hkrati izboljšuje asimilacijo hranil. Je bogata z linolejskimi maščobnimi kislinami in vitaminom C, ne povzroča odvisnosti in je varna za ljudi vseh starosti.

Da bi bili v čim večji meri deležni vseh koristi triphale proizvajalec skrbi, da je narejena iz svežih sadežev, nabranih v ekološko certificiranih gozdovih; uporabili pa so le sadeže brez semen (ki so strupena) kar še poveča moč triphale.

Triphala učinkuje globoko pomlajevalno, pomlajuje prebavni sistem, podpira delovanje jeter, podpira zdrav odziv pri vnetjih in dobro vpliva na celotno zdravje.

Triphala je veliko več kot čistilo črevesja. Močno podpira delovanje celotnega prebavnega sistema. Amalaki, bibhitaki in haritaki lahko uvrščamo med najpomebnejše super sadeže sveta; imajo že več tisoč letno zgodovino uporabe. Bibhitaki vsebuje 3 okuse, amalaki in haritaki pa sta dve od zelo redkih rastlin na svetu, ki vsebujeta 5 okusov. V ajurvedski medicini se triphala uporablja že več tisoč let. Bogata je z antioksidanti in vsebuje eno najvišjih koncentracij C vitamina in njegovih kofaktorjev vključno z bioflavonidi.

Delovanje triphale lahko primerjamo s skupnim delovanjem probiotikov, zeliščnih odvajal in čistilcev prebave in jeter.

Vsakodnevno uživanje triphale zelo koristi telesu na mnogih ravneh, zaradi visoke vsebnosti vitamina C deluje kot pravo prehransko dopolnilo. V tisočletni uporabi se je potrdila kot naravni zdravitelj. Našemu organizmu vrača ravnovesje. Rečeno je, da trije sadeži, ki jih vsebuje triphala, uravnovešajo tri elemente (doše) v našem telesu in tako ustvarjajo notranjo harmonijo.

Odziv telesa na jemanje triphale je različen, glede na neravnovesje vsakega posameznika. Možni so različni znaki, ki pomenijo le, da se je telo pričelo čistiti.

Način uporabe: 1/2 do 1 čajne (1 do 2g) žličke prahu dobro premešamo v kozarcu mlačne vode in popijemo pred spanjem. Če nam je pregrenka, jo lahko zmešamo z čajno žličko medu.
Če jo vzamemo kot odvajalo, lahko vzamemo tudi 5 g, vendar to lahko ponavljamo le nekaj dni. Je varno in učinkovito odvajalo.

Triphalo je priporočljivo jemati en mesec. Če jo želimo jemati redno, naredimo 2 tedna premora, potem pa nadaljujemo. Triphalo lahko uživamo neomejeno dolgo, saj nima stranskih učinkov in deluje dobrodejno - pomlajevalno, krepi prebavo in ostri čutila. Če jo nameravamo jemati daljše obdobje več let ali celo življenje, uporabimo do 2 g dnevno.

Nosečnice naj jo jemljejo v manjših odmerkih od pol do 1g (1 do 2 kapsuli) dnevno.

Če triphalo pripravimo kot čaj, jo lahko uporabimo tudi za izpiranje oči, ust in nosa s pomočjo neti posode.

Zakaj je ORGANIC INDIA Triphala kvalitetnejša?

V podjetju ORGANIC INDIA poučujejo domačine (v centralni Indiji), da bi znali ohraniti gozdove z divje rastočimi drevesi treh sadežev, saj ne uporabljajo manj učinkovite gojene amle (amalaki).
Uporabljajo le čisto sadno pulpo, ki ima največjo učinkovitost in nikoli strupenih semen. Vsa zelišča ORGANIC INDIA so preverjeno brez težkih kovin.

Več o tej sadni super mešanici si lahko preberete na blogu v angleškem jeziku.
ali v predstavitvi v slovenščini.

No posts found

Write a review

Similar