Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

UMETNOST PREŽIVETJA

Author:
Language:
Published:
23,00 
In stock
9789612458362
+
Add to wish list
Mahatma Gandhi je zapisal, da v duhovni propad vodijo: politika brez načel, blaginja brez dela, trgovina brez poštenja, zabava brez vesti, izobraževanje brez vzgoje, znanost brez človečnosti in življenje brez vere. Ničesar od navedenega ne primanjkuje v sodobnem svetu. Sposobni smo zdrsa v grozljivo barbarsko ravnanje in vse bolj diabolična je uporaba znanja. Naš hazarderski intelekt žrtvuje moralno gotovost, v zameno pa dobi kompleks manjvrednosti in parado strahov. Množe se sodobni zombiji, ki kot živi mrtveci žive v lupini, ki je nekoč vsebovala Človeka. Abdominalna raven zombijevske nature prisega le na denar, žretje in parjenje. Na drugi strani pa narašča množica ponižanih in razžaljenih. Uničuje se dostojanstvo človeka. To je končna realizacija nove subjektivitete človeka.

Če ne bomo zmogli končati nasilja, nas čaka nasilen konec.
Zato se mi je zapisalo "Umetnost preživetja". Ne znanje za preživetje, pač pa umetnost srca. Dovolj vemo! Ne potrebujemo novih znanj, potrebujemo pogum, da razumemo kaj vemo in da povlečemo iz tega zaključke. Vse znanje je ništrc, če nam ne vlije sposobnosti, da se spoprimemo z življenjem. Zato sem postal aktivist, gverilec v večnem boju, srčni bojevnik. Naloga aktivista ni posekati gozd skušnjav, temveč puščavo duha namočiti z vodo življenja.

No posts found

Write a review