Opozorilo Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so uporabljeni za boljšo uporabniško izkušnjo. Več o piškotkih. Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo le teh. V redu

Veličastne pripovedi o Bogu - Bhagavata vahini

Jezik:
Leto izdaje:
Vezava:
12,00 
Na zalogi
9789616601160
+
Dodaj na seznam želja
Veličastne pripovedi o bogu je Sathya Sai Babov prikaz starodavnega svetega spisa Bhagavata purana ali Šrimad bhagavatam, ki velja za klasično delo vedske književnosti. Pripoveduje o različnih utelešenjih boga Višnuja in indijskih kraljih, ki so jih spremljali. Sai Baba natančnejše predstavi avatarja Krišno, in sicer skozi zgodbo mladega kralja Parikšita, naslednika bratov Pandu, junakov epa Mahabharata.
Kralj Parikšit stori žaljivo dejanje v trenutku jeze in mu zato ostane samo še sedem dni življenja. V želji, da v tem času doseže samospoznanje in se popolnoma preda Bogu, se odpove prestolu. Ob tem ga obišče razsvetljeni modrec Šuka, ki mu sedem dni pripoveduje o slavnostnih prednikih ter o Krišni. Pripovedi o srčnosti in čudežih avatarja Krišne izžarevajo lepoto in svetost ter prebudijo v mladem kralju globok občutek življenjske izpolnjenosti.

Ta izdelek še ni ocenjen

Ocenite izdelek

Predlagani izdelki