Brez muk v spanje

Kako se res dobro naspati s programom Fast asleep

Napiši mnenje
Jezik:
Leto izdaje:
Mere:
21 x 14,5 cm
Prevajalec:
Strani:
322
Vezava:
25,90 
Na zalogi
9789619603802
+
Dodaj na seznam želja

Brez muk v spanje je knjiga, ki nam pomaga razumeti znanost spanja, vpliv spanja na naše zdravje ter načine, kako izboljšati kakovost spanja. Dober spanec je bistven za zdrave možgane in telo. Zakaj so torej težave s spanjem tako pogoste?

Avtor dr. Michael Mosley, nekdanji zdravnik, avtor del s področja zdravja in voditelj na BBC, nam v tej knjigi podrobno razlaga, kaj se dogaja med spanjem, kaj povzroča pogoste težave s spanjem ter zakaj običajni nasveti redko delujejo. Z lastnimi izkušnjami z nespečnostjo in podrobno opisanimi eksperimenti, nam avtor predstavi preizkušene metode za izboljšanje spanja.

Knjiga je namenjena vsem, ki želijo izboljšati delovanje možganov, zmanjšati željo po sladkorju in izboljšati razpoloženje. Dr. Mosley nam ponuja tudi strategije za boljši spanec, kot so prilagajanje biološkega ritma s pomočjo omejevanja spanja in omejevanja časovnega obdobja prehranjevanja.

Brez muk v spanje nas popelje skozi fascinantne študije primerov, nam predstavi 50 okusnih receptov, ki spodbujajo spanje, ter jedilnike, ki jih je pripravila njegova žena, dr. Clare Bailey. Poleg tega nas avtor seznanja tudi z znanostjo o sanjanju ter nam razkriva nasvete in trike, ki nam bodo pomagali ne samo bolje spati, temveč tudi zmanjšati raven stresa ter se na splošno počutiti srečnejše in bolj zdrave.

O Avtorju

Dr. Michael Mosley je priznan avtor, zdravnik in voditelj na BBC. S svojim strokovnim znanjem na področju zdravja je postal vodilna avtoriteta v raziskovanju in razumevanju človeškega telesa ter načinov za izboljšanje zdravja in dobrega počutja. Njegova strast do raziskovanja in razkrivanja najnovejših znanstvenih dognanj, ga je spodbudila, da je napisal številne knjige, v katerih je združil znanstvena dognanja in praktičnie nasvete za izboljšanje življenjskega sloga.

Dr. Mosley je znan po svojem interdisciplinarnem pristopu k zdravju, ki zajema področja prehrane, telesne vadbe, spanja, čustvenega počutja in drugih ključnih vidikov dobrega počutja. S svojimi knjigami in televizijskimi oddajami je navdušil številne bralce in gledalce po vsem svetu, saj je sposoben zapletene znanstvene koncepte predstaviti na enostaven in razumljiv način.

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje