Življenje je tvoje

Odslovi vse svoje bolezni in v svoje življenje privabi ljubezen, srečo in bogastvo.

Napiši mnenje
Avtor:
Jezik:
Leto izdaje:
Mere:
14 x 20,5 cm
Prevajalec:
Strani:
205 strani
Vezava:
15,00 
Na zalogi
9789616058032
+
Dodaj na seznam želja

Louise L. Hay je s knjigo Življenje je tvoje (naslov originala You Can Heal Your Life) leta 1984 ustvarila pravo revolucijo na področju samopomoči in novega načina razmišljanja. Ta knjiga je druga knjiga avtorice, ki jo je napisala pri starosti 60 let. V knjigi avtorica razlaga, kako omejujoča prepričanja in ideje pogosto povzročajo bolezni in kako lahko spremenimo svoje razmišljanje ter izboljšamo kakovost svojega življenja. To ključno sporočilo, da "če smo pripravljeni opraviti miselno delo, se lahko skorajda vse pozdravi", je pritegnilo pozornost širokega občinstva in knjiga je postala uspešnica New York Timesa. Do danes je bilo prodanih več kot 30 milijonov izvodov po vsem svetu in je postala ena izmed najbolj prodajanih knjig vseh časov.

Glavna predpostavka knjige je, da sta um in telo povezana in da imajo telesne bolezni svoj izvor v čustvenih in duhovnih vidikih uma ter v prepričanjih in miselnih procesih. Medtem, ko se sodobna medicina osredotoča na odpravljanje simptomov telesnih bolezni s pomočjo kemoterapij, farmacevtskih sredstev in različnih kirurških posegov, je avtoričin pristop identificirati in rešiti, kar zaznava kot mentalne vzroke bolezni. Avtorica verjame, da vzroki za "bolezni" vključujejo stres, nezdrave miselne vzorce in prepričanja o sebi ter trdi, da je temeljni način za pozitivne spremembe v telesu, da spremenimo način svojega razmišljanja s pomočjo orodij, kot so "delo z ogledalom" in afirmacije. Na koncu knjige poseben odsek navaja številne bolezni in tegobe ter različne čustvene miselne vzorce in prepričanja, za katere meni, da so jih povzročili. Ta seznam je izvleček iz avtoričine prejšnje knjige Telo je tvoje.

Vsaka misel, ki jo mislimo, in vsaka beseda, ki jo izgovorimo, ustvarja našo prihodnost. Življenje je v resnici zelo preprosto. Kar dajemo, to dobimo nazaj.

To, kar mislimo o sebi, postane resnica za nas. Verjamem, da smo vsi, tudi jaz, odgovorni za vse v našem življenju, tako najboljše kot najslabše.

Afirmacije so kot semena, ki jih posadimo in pričakujemo, da bodo rasla. Svetujem vam, da odkrijete moč afirmacij, saj ni omejitev, kaj vse lahko prinesejo."


Življenje je tvoje je odličen vodnik za vsakogar, ki želi izboljšati kakovost svojega življenja in pozdraviti svoje telo na naraven način. Knjiga spodbuja bralce, naj prevzamejo odgovornost za svoje misli in čustva ter ga spodbuja k pripravljenosti spremeniti svoja omejujoča prepričanja, saj to omogoča preobrazbo življenja na bolje.


Vse je v redu, varen si. Življenje te ljubi in tudi jaz te.
- Louise Hay
bralka
Komentar
Sem jo prebrala šele, ko se je Louis Hay že poslovila in mi je žal, da je nisem že prej.

Predlagani izdelki