Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Integralna joga

Cover:
Language:
Prevajalec:
Published:
23,90 
In stock
9789612900151
+
Add to wish list
Ena izmed sijajnejših osebnosti in duhovnih učiteljic 20. stoletja, Mirra Alfassa - Mati, je tekom svojega življenja, skupaj s Šri Aurobindom, razvila in razgrnila sistem integralne joge, ki predstavlja sintezo različnih poti joge, a jih hkrati tudi presega, saj se ne ustavi zgolj pri umski in duhovni osvoboditvi posameznika, temveč išče celostno preobrazbo človekovega bitja in vsega pojavnega sveta. Integralna joga si, poleg samodiscipline in vztrajnega samoizpopolnjevanja, za osrednjo metodo notranjega razvoja jemlje aspiracijo po Božanskem, odpiranje in izročanje svojega bitja navzgor, ki tako rekoč vzpostavi resonanco z Božanskimi Silami, katerih delovanje je, za evolucijo zavesti in preobrazbo človeške narave, ključnega pomena.
V pričujoči knjigi so zbrani številni Materini članki in pogovori z učenci, v katerih Mati, črpajoča iz svojega bogatega duhovnega in praktičnega izkustva, razgrinja svoje videnje namena našega življenja na Zemlji, način Božanskega delovanja v svetu, razloge za naše žalosti in težave, ter načine, kako se z njimi spoprijeti. V preprostem in neposrednem jeziku nam predstavlja kvalitete, ki so potrebne za notranji razvoj, dobre odnose z drugimi, učinkovito delovanje v svetu ter iskreno in predano duhovno življenje.

No posts found

Write a review